New York Times renunţă la caricaturile politice

New York Times renunţă la caricaturile politice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ediţia internaţională a cotidianului The New York Times (NYT) nu va mai publica caricaturi politice, în urma unui scandal provocat în aprilie de o caricatură în care apar Benjamin Netanyahu şi Donald Trump, considerată antisemită, relatează AFP, citată de news.ro. Cotidianul a anunţat că se gândea de un an să-şi „alinieze” ediţia internaţională la cea publicată în Statele Unite, în care nu mai tipăresc caricaturi politice de mulţi ani. El intenţionează să pună acest proiect în aplicare de la 1 iulie.

Publicarea, la sfârşitul lui aprilie, în ediţia internaţională, a unui desen în care sunt caricaturizaţi premierul israelian Benjamin Netanyahu şi Donald Trump a provocat un scandal în comunitatea evreiască şi nu numai. Şeful guvernului israelian era caricaturizat ca un câine-ghid, purtând o zgardă cu steaua lui David, ţinut în lesă de către locatarul Casei Albe, caricaturizat drept un orb ce poartă o kippa pe cap. Cotidianul a prezentat scuze şi a mers mai departe, însă polemica nu a încetat.

Directorul publicaţiei, A.G. Sulzberger, a hotărât să lanseze o procedură disciplinară împotriva responsabilului ediţiei care a ales desenul caricaturistului Antonio Moreira Antunes. El a hotărât, de asemenea, să nu mai utilizeze caricaturi propuse de către o societate externă, de la care provenea caricatura controversată.

Citit 1043 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 18:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.