Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Ediţia internaţională a cotidianului The New York Times (NYT) nu va mai publica caricaturi politice, în urma unui scandal provocat în aprilie de o caricatură în care apar Benjamin Netanyahu şi Donald Trump, considerată antisemită, relatează AFP, citată de news.ro. Cotidianul a anunţat că se gândea de un an să-şi „alinieze” ediţia internaţională la cea publicată în Statele Unite, în care nu mai tipăresc caricaturi politice de mulţi ani. El intenţionează să pună acest proiect în aplicare de la 1 iulie.

Publicarea, la sfârşitul lui aprilie, în ediţia internaţională, a unui desen în care sunt caricaturizaţi premierul israelian Benjamin Netanyahu şi Donald Trump a provocat un scandal în comunitatea evreiască şi nu numai. Şeful guvernului israelian era caricaturizat ca un câine-ghid, purtând o zgardă cu steaua lui David, ţinut în lesă de către locatarul Casei Albe, caricaturizat drept un orb ce poartă o kippa pe cap. Cotidianul a prezentat scuze şi a mers mai departe, însă polemica nu a încetat.

Directorul publicaţiei, A.G. Sulzberger, a hotărât să lanseze o procedură disciplinară împotriva responsabilului ediţiei care a ales desenul caricaturistului Antonio Moreira Antunes. El a hotărât, de asemenea, să nu mai utilizeze caricaturi propuse de către o societate externă, de la care provenea caricatura controversată.

Citit 494 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2019 18:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro