Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele american Donald Trump a salutat reacţia Chinei la demonstraţiile pro-democraţie din Hong Kong, la o zi după atacuri brutale împotriva unor manifestanţi, comise de agresori suspectaţi de apartenenţă la triade, relatează AFP. Valul de proteste declanşat pe 9 iunie în fosta colonie britanică, revenită în 1997 sub suveranitatea Chinei, a degenerat duminică în acte de violenţă. Grupuri de bărbaţi înarmaţi cu bastoane, tije metalice şi bâte, majoritatea purtând tricouri albe, au atacat manifestanţi antiguvernamentali care participaseră la o nouă manifestaţie masivă, rănind 45 de persoane, între care şase grav.

"Ştiu că este o problemă foarte importantă pentru preşedintele Xi Jinping", a declarat Trump, la Casa Albă. "China ar putea pune capăt acestui lucru, dacă doreşte", a adăugat el, în legatură cu protestele la care au participat sute de mii de persoane în ultimele săptămâni. Preşedintele chinez "a acţionat în mod responsabil, foarte responsabil", a apreciat miliardarul american, subliniind că aceste proteste durează de mult timp.

Hong Kongul se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa recentă, manifestaţii paşnice de amploare împotriva guvernului local, dar şi cu ciocniri sporadice între protestatari radicali şi poliţişti.

Citit 437 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.