Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele american Donald Trump a salutat reacţia Chinei la demonstraţiile pro-democraţie din Hong Kong, la o zi după atacuri brutale împotriva unor manifestanţi, comise de agresori suspectaţi de apartenenţă la triade, relatează AFP. Valul de proteste declanşat pe 9 iunie în fosta colonie britanică, revenită în 1997 sub suveranitatea Chinei, a degenerat duminică în acte de violenţă. Grupuri de bărbaţi înarmaţi cu bastoane, tije metalice şi bâte, majoritatea purtând tricouri albe, au atacat manifestanţi antiguvernamentali care participaseră la o nouă manifestaţie masivă, rănind 45 de persoane, între care şase grav.

"Ştiu că este o problemă foarte importantă pentru preşedintele Xi Jinping", a declarat Trump, la Casa Albă. "China ar putea pune capăt acestui lucru, dacă doreşte", a adăugat el, în legatură cu protestele la care au participat sute de mii de persoane în ultimele săptămâni. Preşedintele chinez "a acţionat în mod responsabil, foarte responsabil", a apreciat miliardarul american, subliniind că aceste proteste durează de mult timp.

Hong Kongul se confruntă cu cea mai gravă criză din istoria sa recentă, manifestaţii paşnice de amploare împotriva guvernului local, dar şi cu ciocniri sporadice între protestatari radicali şi poliţişti.

Citit 319 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 17:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro