Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Autorităţile de la Moscova au vorbit pentru prima oară despre explozia rachetei cu propulsie nucleară, după ce au păstrat tăcerea mai bine de o săptămână. Kremlinul dă un răspuns şocant: "Accidentele se mai întâmplă". Ruşii au ţinut să precizeze că sunt „foarte avansaţi” în ceea ce priveşte dezvoltarea armamentului nuclear, relatează CNN.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să confirme speculaţiile actorilor internaţionali, conform cărora accidentul, care s-a soldat cu cinci victime, ar fi fost produs de o rachetă cu propulsie nucleară. „Se mai întâmplă şi accidente. Sunt tragedii. Dar în acest caz particular, e important să îi onorăm pe eroii care şi-au pierdut viaţa în acest accident”, a declarat Peskov, într-o conferinţă de presă. Peskov a ţinut să repete afirmaţia lui Vladimir Putin, conform căreia eforturile Rusiei de a dezvolta tehnologii de acest tip „sunt mai avansate decât ale celorlalte ţări”.

Rosatom, agenţia de stat pentru energie atomică din Rusia, a confirmat că cinci specialişti în energie atomică au murit ca urmare a exploziei, iar autorităţile locale au raportat o creştere în cantitatea de radiaţii din zonă după accident. Ministerul de apărare rus a negat creşterea nivelului de radioactivitate. În legătură cu îngrijorările privind consecinţele creşterii nivelului de radiaţii în ceea ce priveşte sănătatea populaţiei locale, Peskov a declarat că „toate agenţiile cu competenţe în domeniu vor face tot ce le stă în putinţă pentru a asigura siguranţa cetăţenilor Federaţiei Ruse”.

Citit 655 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2019 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.