UPDATE Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, anihilat

UPDATE Liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, anihilat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE, 29 octombrie 2019. Trupul lui al-Baghdadi, aruncat în mare. Rămăşiţele trupeşti ale lui Abu Bakr al-Baghdadi au fost aruncate în mare, după raidul militar american care l-a vizat pe liderul grupării Statul Islamic (SI) în Siria, au confirmat responsabili ai Pentagonului. Această ceremonie de aruncare în mare aminteşte de cea a lui Osama ben Laden din 2011, după moartea liderului Al-Qaida în urma unui atac al unei unităţi americane de elită la ascunzătoarea sa din Pakistan. Rămăşiţele lui Baghdadi au fost mai întâi analizate pentru a-i confirma identitatea, în urma examinării unei probe de ADN.


Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică, 27 octombrie 2019, uciderea liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, în cursul unei operaţiuni militare americane în nord-vestul Siriei, relatează AFP. "Abu Bakr al-Baghdadi a murit", a declarat Trump, într-un discurs rostit la Casa Albă.

Cel mai căutat om din lume, considerat responsabil pentru multiple execuţii şi atrocităţi în Irak şi Siria şi de atacuri sângeroase în mai multe ţări, a fost anunţat de mai multe ori ca fiind mort în ultimii ani. Liderul SI, ''califat'' autoproclamat în 2014 după ce a condus un timp destinele a şapte milioane de oameni în Irak şi Siria, a murit ''ca un câine'', a adăugat preşedintele american.

''Nu a murit ca un erou, a murit ca un laş'', a spus el, adăugând că s-a detonat cu ''vesta sa'' cu explozibili, în timp ce s-a refugiat într-un tunel săpat pentru protecţia sa. Trei dintre copiii săi au murit cu el, a adăugat preşedintele american.

"Capturarea sau uciderea lui Baghdadi a fost prioritatea absolută a administraţiei mele", a adăugat el.

''Califatul'' teritorial al SI a fost declarat învins de americani în martie, în ultima sa redută în Siria.

(28 octombrie 2019)

Citit 753 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 14:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.