Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

UPDATE, 29 octombrie 2019. Trupul lui al-Baghdadi, aruncat în mare. Rămăşiţele trupeşti ale lui Abu Bakr al-Baghdadi au fost aruncate în mare, după raidul militar american care l-a vizat pe liderul grupării Statul Islamic (SI) în Siria, au confirmat responsabili ai Pentagonului. Această ceremonie de aruncare în mare aminteşte de cea a lui Osama ben Laden din 2011, după moartea liderului Al-Qaida în urma unui atac al unei unităţi americane de elită la ascunzătoarea sa din Pakistan. Rămăşiţele lui Baghdadi au fost mai întâi analizate pentru a-i confirma identitatea, în urma examinării unei probe de ADN.


Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică, 27 octombrie 2019, uciderea liderului grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, în cursul unei operaţiuni militare americane în nord-vestul Siriei, relatează AFP. "Abu Bakr al-Baghdadi a murit", a declarat Trump, într-un discurs rostit la Casa Albă.

Cel mai căutat om din lume, considerat responsabil pentru multiple execuţii şi atrocităţi în Irak şi Siria şi de atacuri sângeroase în mai multe ţări, a fost anunţat de mai multe ori ca fiind mort în ultimii ani. Liderul SI, ''califat'' autoproclamat în 2014 după ce a condus un timp destinele a şapte milioane de oameni în Irak şi Siria, a murit ''ca un câine'', a adăugat preşedintele american.

''Nu a murit ca un erou, a murit ca un laş'', a spus el, adăugând că s-a detonat cu ''vesta sa'' cu explozibili, în timp ce s-a refugiat într-un tunel săpat pentru protecţia sa. Trei dintre copiii săi au murit cu el, a adăugat preşedintele american.

"Capturarea sau uciderea lui Baghdadi a fost prioritatea absolută a administraţiei mele", a adăugat el.

''Califatul'' teritorial al SI a fost declarat învins de americani în martie, în ultima sa redută în Siria.

(28 octombrie 2019)

Citit 375 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 14:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro