Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele rus Vladimir Putin a ironizat apelurile care se fac auzite tot mai frecvent în Europa pentru reducerea dependenţei de energiile fosile şi mai ales de gaz, una din principalele mărfuri de export ale Rusiei, relatează AFP.

Îndemnat să se pronunţe, în cadrul unui forum economic la Moscova, în legătură cu voinţa afişată de unii europeni de a nu mai folosi gaz, Vladimir Putin a apreciat că a renunţa la o "energie atât de curată" este "o idee absolut bizară".

"În susţinerea acestui gen de propuneri, cred că omenirea s-ar putea întoarce la traiul în peşteri, pentru că nu ar mai consuma nimic", a spus preşedintele rus, ca răspuns la o întrebare din partea preşedintelui grupului italian de petrol şi gaze Eni, Emma Marcegaglia.

"Dată fiind tehnologia actuală, omenirea nu ar putea să supravieţuiască şi să-şi salvgardeze civilizaţia fără hidrocarburi şi fără energia nucleară sau hidraulică", a adăugat Putin, potrivit căruia balanţa energetică rusă este una din "cele mai verzi din lume". El a calificat totodată drept "barbară, fără exagerare", extragerea petrolului de şist, care este, de altfel, interzisă în numeroase ţări, dar este autorizată, de exemplu, în SUA. "În unele locuri unde se practică aceste extrageri, la robinete nu curge apă, ci noroi", a afirmat liderul de la Kremlin, subliniind că astfel de metode "distrug mediul" şi că Rusia "nu va face niciodată acest lucru".

Citit 1431 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2019 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.