Beijingul anulează festivitățile de Anul Nou Chinezesc

Beijingul anulează festivitățile de Anul Nou Chinezesc
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritățile de la Beijing au luat decizia de a anula toate evenimentele majore dedicate celebrării Anului Nou Chinezesc. Astfel, oficialii încearcă să împiedice pe cât posibil răspândirea virusului mortal care a ucis deja 25 de persoane, iar numărul îmbolnăvirilor a trecut de 600, informează CNN.

Noul An începe vineri și durează o săptămână. Locuitorii Beijingului se adună cu această ocazie cu sutele de mii în parcuri, pentru a participa la dansurile tradițional al Leului și al Dragonului. Regiunea Macao, care a raportat de asemenea două cazuri de coronavirus săptămâna asta, a anulat toate festivitățile cu ocazia Anului Nou. "Pentru a controla epidemia, pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor și a reduce riscurile, se decide anularea tuturor evenimentelor pe scară largă, inclusiv festivitățile din temple, începând de astăzi", se arată într-o declarație de joi a Biroului guvernamental de Cultură și Turism din Beijing. Festivitățile dedicate Anului Nou Chinezesc erau programate să se desfășoare din 25 ianuarie până în 8 februarie.

Trei orașe au intrat în carantină în China: Wuhan, Huanggang și Ezhou. Primul oraș băgat în carantină a fost Wuhan, unde de altfel a și apărut virusul. Începând de miercuri seară, nimeni nu mai intră și nu mai iese din metropola cu 11 milioane de locuitori. Potrivit unui oficial al Organizației Mondiale a Sănătății, decizia de a pune în carantină orașul Wuhan, cu o populație de 11 milioane de oameni, este una fără precedent în istoria sănătății publice. Reprezentantul OMS în Beijing a declarat pentru Reuters că măsura nu a fost recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Pe rețelele sociale, au apărut mai multe clipuri cu membrii serviciilor de Securitate care blochează intrările în gările și aeroportul din Wuhan. Un alt video arată o persoană preluată cu o cutie mare din aeroportul din Shanghai, după ce raportase simptome ale bolii.

Joi, autoritățile chineze au anunțat că un al doilea oraș a fost închis. Este vorba despre Huanggang, cu aproape 7 milioane de locuitori. Joi noapte, imediat după miezul nopții, trenurile și autobuzele nu vor mai circula în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraș pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraș nici prin alte mijloace. Potrivit Reuters, în Huanggang au fost raportate 12 cazuri de infecție cu virusul.

Un al treilea oraș, Ezhou, a anunțat că a închis gările.

Potrivit noilor informații apărute, două specii de şerpi din China ar putea fi sursa iniţială a coronavirusului recent descoperit, după ce carnea acestora ar fi fost vândută fără respectarea normelor de igienă, într-o piață din Wuhan. Între timp, locuitorii din acest oraș spun că se simt „de parcă ar fi sfârșitul lumii” și se tem că vor rămâne fără provizii de hrană, relatează BBC.

Citit 1547 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2020 18:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.