Guvernul Orban vrea puteri sportite

Guvernul Orban vrea puteri sportite

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Guvernul ungar al premierului Viktor Orban a supus atenţiei parlamentului un proiect de lege destinat să-i permită să guverneze prin ordonanţe într-un regim de stare de urgenţă prelungit pentru a lupta împotriva epidemiei generate de noul coronavirus.
Proiectul prevede de asemenea instituirea pedepselor cu închisoarea pentru difuzarea de "ştiri false". Proiectul de lege ar permite guvernului să prelungească pe termen nedefinit starea de urgenţă intrată în vigoare în 11 martie, fără a mai cere avizul parlamentului.
Sub acest regim al stării de urgenţă, guvernul ar putea - tot potrivit textului - "să suspende utilizarea anumitor legi prin decret, să se distanţeze de dispoziţii statutare şi să introducă alte măsuri extraordinare, cu scopul de a garanta stabilitatea vieţii, a sănătăţii, securitatea personală şi materială a cetăţenilor, precum şi economia".
Criticii guvernului naţionalist al lui Viktor Orban, care îl acuză frecvent de derive antidemocratice, se tem ca un astfel de cadru să nu întărească considerabil puterile guvernului în detrimentul parlamentului.

Citit 321 ori Ultima modificare Duminică, 22 Martie 2020 19:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro