Migranţi salvaţi pe mare

Migranţi salvaţi pe mare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un grup de migranţi nord-africani salvaţi de pe o ambarcaţiune în derivă a sosit vineri, 10 aprilie 2020, în Malta, la câteva ore după ce guvernul din La Valletta a anunţat că nu va mai permite altor migranţi să debarce, în urma deciziei de închidere a porturilor de pe această insulă din cauza crizei cauzate de coronavirus, transmite Reuters.

O navă a forţelor navale malteze a salvat 64 de migranţi aflaţi pe o ambarcaţiune într-o zonă aflată la sud de Malta şi i-a adus la mal. Malta a urmat joi exemplul Italiei, ţara în care epidemia de COVID-19 a cauzat cel mai mare număr de decese, anunţând că nu va mai permite andocarea ambarcaţiunilor cu migranţi, din cauza riscurilor de răspândire a coronavirusului.

Forţele navale malteze monitorizaseră migranţii timp de câteva ore înainte ca o navă de patrulare să îi preia. Totuşi, executivul maltez a precizat că ţara insulară nu poate asigura alte operaţiuni de salvare. Malta a decis intrarea în carantină timp de 14 zile pentru toţi călătorii care intră în ţară şi închiderea şcolilor şi a recomandat populaţiei să stea în case pe perioada stării de urgenţă.

Citit 797 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 21:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.