Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă se aşteaptă la un nou aflux de migranţi, care vor încerca să traverseze graniţa spre continent, atunci când Turcia va ridica restricţiile legate de coronavirus, conform unui raport intern al Frontex, citat de presa germană, relatează DPA.

Documentul Frontex, datat 5 mai, susţine că, odată ce restricţiile vor fi relaxate în provinciile Canakkale, Istanbul şi Izmir, ar putea urma deplasări masive de migranţi spre graniţa eleno-turcă, a relatat vineri cotidianul Die Welt.

Raportul acestei agenţii a ONU, care are ca sarcină controlarea graniţelor zonei Schengen, mai precizează că 262 de poliţişti suplimentari din alte regiuni ale Greciei au fost trimişi în zona care înconjoară râul Evros, un punct sensibil.

La sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, mii de migranţi s-au apropiat de graniţa turco-elenă şi au încercat să intre în UE, după decizia Ankarei de a nu-i mai bloca să ajungă în Grecia şi prin urmare să intre în Uniunea Europeană.

Conducerea Turciei a încercat să convingă UE să accelereze transferul a miliarde de euro, reprezentând ajutor pentru instalarea migranţilor în Turcia.

Turcia găzduieşte 4 milioane de refugiaţi, dintre care 3,6 milioane de sirieni, şi a spus că nu va mai opri afluxul de refugiaţi în urma escaladării militare de la graniţa sa cu Siria, care a dus la strămutarea a un milion de persoane.

 
Citit 684 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2020 15:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro