Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Criza economică provocată de pandemie prezintă "diferenţe fundamentale" faţă de Marea Depresiune din anii '30, iar creşterea ar trebui să se reia mai rapid, în ciuda şomajului foarte ridicat şi a unei recesiuni profunde, a declarat şeful Băncii centrale americane, Jerome Powell, citat de France Presse.
"Nu cred deloc că acesta să fie un rezultat probabil", a spus Powell, într-un interviu la CBS, în legătură cu o Mare Depresiune ca aceea din anii 1930, citând o economie înfloritoare înainte de pandemie, bănci solide şi un răspuns adecvat din partea autorităţilor. Cu toate acestea, el consideră că este probabil un vârf al ratei şomajului la 20 sau 25 la sută şi că scăderea PIB-ului în trimestrul doi în Statele Unite va fi "uşor la 20-30 la sută". Însă, dincolo de indicatorii economici pe care Banca centrală îi întocmeşte şi încearcă să-i anticipeze, Powell a subliniat că trebuie mai ales controlată pandemia, în absenţa unui vaccin sau tratament dovedit terapeutic.
Dezbaterea face ravagii în Statele Unite între susţinătorii unei redeschideri rapide a economiei şi cei ai unei deschideri lente şi motivate pentru evitarea unui al doilea val de infecţii. "În acest moment, contează cel mai mult indicatorii medicali. Răspândirea virusului. Toate lucrurile care-i sunt asociate", precum măsurile de distanţare socială, a explicat Powell. Pentru Powell, aceasta este o condiţie sine-qua-non ca economia să fie repornită şi "credem că ar putea fi cazul celui de-al treilea trimestru".

Citit 399 ori Ultima modificare Luni, 18 Mai 2020 19:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro