Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat că pune capăt tuturor acordurilor şi înţelegerilor cu Israelul şi SUA, conform agenţiei palestiniene de ştiri Wafa, citată de DPA. "Organizaţia de Eliberare a Palestinei şi statul Palestina renunţă începând de astăzi (marţi - n.r.) la toate acordurile şi înţelegerile cu guvernele american şi israelian", a spus Abbas, la o reuniune de urgenţă, citat de Wafa.
Liderul palestinian a precizat că decizia vizează şi înţelegerile din domeniul securităţii. Declaraţia lui Abbas vine ca răspuns la planurile Israelului de a anexa colonii şi Valea Iordanului din Cisiordania ocupată. Statele Unite, ca "prim partener al guvernului israelian de ocupaţie", vor fi "pe deplin responsabile de oprimarea poporului palestinian", a adăugat Abbas.
Noul guvern israelian intenţionează să anexeze colonii şi Valea Iordanului din Cisiordania, în acord cu planul preşedintelui american Donald Trump pentru Orientul Mijlociu. Planul, anunţat la sfârşitul lunii ianuarie, a fost extrem de criticat, iar palestinienii l-au respins de teama că ar recunoaşte revendicările israeliene asupra unor părţi din Cisiordania, pe care le vor pentru un viitor stat al lor. Leadershipul palestinian boicotează guvernul american de când preşedintele american Donald Trump a recunoscut unilateral Ierusalimul drept capitală a Israelului, la sfârşitul lui 2017.

Citit 344 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2020 17:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro