Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Polonia a anunţat luni că a amendat grupul rus Gazprom cu 213 milioane de zloţi (57 milioane de dolari), din cauza lipsei de cooperare privind lucrările la proiectul Nord Stream 2, transmite Reuters.
Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiţie de 11 miliarde de dolari, finanţată jumătate de Gazprom şi jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper şi Shell). Nord Stream 2 va permite dublarea capacităţii de transport a Nord Stream 1, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, astfel că o cantitate mai mare de gaze naturale ruseşti va ajunge direct în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.
Polonia susţine că Nord Stream 2 este o ameninţare la adresa securităţii energetice a Europei, avertizând că acest proiect va consolida şi mai mult poziţia dominantă de care se bucură Gazprom pe piaţa gazelor naturale din Europa.
UOKiK analizează de câţiva ani proiectul Nord Stream 2 şi argumentează că societatea mixtă dintre Gazprom şi cele cinci companii europene subminează concurenţa. Anul trecut, UOKIK a amendat cu suma de 172 de milioane de zloţi (40 milioane euro) grupul francez de utilităţi Engie, în cadrul unui dosar care vizează finanţarea proiectului gazoductului Nord Stream 2. UOKIK a precizat că Engie a refuzat să îi transmită documente şi informaţii cu privire la acordurile pe care le-a semnat cu Gazprom.

Citit 414 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.