Ucraina doreşte o perspectivă clară a aderării la UE

Ucraina doreşte o perspectivă clară a aderării la UE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ucraina încearcă să obţină de la Uniunea Europeană o perspectivă clară şi articulată privind aderarea sa, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a indicat serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev, citat de Xinhua. “Uniunea Europeană este partenerul nostru cheie în restabilirea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării, precum şi în sprijinirea reformelor. De la semnarea Acordului de asociere, UE a devenit principalul partener comercial al Ucrainei, cu o pondere care reprezintă deja peste 40 la sută din comerţul nostru exterior. Totuşi, Ucraina doreşte o integrare deplină în UE”, a subliniat Zelenski.

Kievul, a spus el, depune eforturi în prezent pentru aprofundarea integrării între Ucraina şi UE în cadrul Acordului de asociere, precum şi pentru adaptarea părţii comerciale a acordului la realităţile economice moderne, ce va constitui una din temele centrale ale viitorului summit Ucraina-UE, preconizat pentru 1 octombrie, la Bruxelles.

Preşedintele ucrainean a declarat că o Ucraină reformată şi puternică ar putea întări în mod considerabil UE.

La începutul acestei săptămâni, Zelenski a avut o întâlnire cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, în cadrul primei vizite a acestuia în Ucraina, notează Xinhua.

Citit 702 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 16:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.