Suedia le cere bătrânilor să nu se mai izoleze

Suedia le cere bătrânilor să nu se mai izoleze
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Suedia a recomandat bătrânilor să nu mai rămână izolați. Autoritățile susțin că ratele de infectare cu coronavirus sunt mai reduse decât în primăvară, iar impactul izolării asupra sănătăţii mintale a celor vârstnici este unul negativ. Decizia survine în vreme ce multe state europene reimpun restricţii pentru a limita creşterea vertiginoasă a contagierilor, însă Agenţia de sănătate publică afirmă că nu a găsit dovezi despre un al doilea val al epidemiei în Suedia.

Ţara scandinavă a ales o abordare diferită faţă de majoritatea statelor europene în lupta cu pandemia, mizând pe conformarea voluntară a cetăţenilor faţă de distanţarea socială, chiar dacă a izolat căminele, după ce printre rezidenţi s-au înregistrat numeroase decese.

Numărul de noi infectări a crescut constant în Suedia în ultimele săptămâni, deşi rămâne la niveluri mai scăzute faţă de mărimea populaţiei în comparaţie cu multe ţări europene, unde zilnic sunt raportate noi recorduri. Suedia a avut 975 de cazuri noi de Covid-19, în 24 de ore, la ultima raportare.

Citit 956 ori Ultima modificare Vineri, 23 Octombrie 2020 01:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.