Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Guvernul Franţei a interzis mişcarea ultranaţionalistă turcă "Lupii Cenuşii" pe teritoriul francez, a anunţat ministrul de interne Gerald Darmanin.
"Lupii Cenuşii" au fost incriminaţi pentru incidentele de săptămâna trecută dintre comunităţile turcă şi armeană de la Decines-Charpieu, lângă Lyon. Conflictul dintre turci şi armeni s-a intensificat după izbucnirea conflictului din Nagorno Karabah dintre Armenia şi Azerbaidjan, în care partea azeră este susţinută de Turcia.
Miercurea trecută, forţele de ordine au intervenit la Decines-Charpieu pentru a împiedica circa 250 de turci să îi atace pe armeni. Cu câteva ore înainte, o încăierare între membri ai celor două comunităţi se soldase cu patru răniţi, din care unul în stare gravă.
Sâmbătă noaptea, memorialul genocidului şi Centrul Naţional al Memoriei Armene de lângă Lyon au fost profanate, iar pe clădiri a apărut inscripţia "Lupii Cenuşii".
Gruparea este cunoscută ca apropiată de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în conflict cu omologului său francez, Emmanuel Macron.

Citit 444 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2020 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.