Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte a SUA

Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte a SUA
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Candidata democrată la funcţia de vicepreşedinte Kamala Harris a salutat sâmbătă seară la Wilmington, Delaware, "o nouă zi pentru America" în introducerea care a precedat discursul candidatului democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, informează AFP.

"Într-un moment când însăşi democraţia noastră era în cumpănă în aceste alegeri, cu sufletul Americii în joc, sub privirea întregii lumi, aţi marcat o nouă zi pentru America", a spus ea. "Aţi transmis un mesaj clar. Aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa, ştiinţa şi, da, adevărul", s-a adresat Harris mulţimii de susţinători adunaţi la Wilmington. "L-aţi ales pe Joe Biden ca următor preşedinte al SUA". "Joe este un vindecător care uneşte, o persoană cu siguranţă şi experienţă", a mai spus Harris. "Le mulţumesc americanilor care alcătuiesc frumoasa noastră ţară pentru că au participat în număr record pentru a-şi face vocile auzite" a adăugat ea.

Kamala Harris a asigurat că nu va fi ultima femeie care va ocupa acest post şi a adus un omagiu "generaţiilor de femei" care "i-au deschis calea". Harris, în vârstă de 56 de ani, cu mamă indiancă şi tată jamaican, a devenit prima femeie care ocupă postul de vicepreşedinte al SUA şi prima femeie de culoare şi cu rădăcini asiatice care va ajunge la Casa Albă.

Citit 985 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 16:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.