Lideri europeni intrați în izolare

Lideri europeni intrați în izolare
O serie de oficiali, contacte cu Macron
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mai mulți lideri europeni care au fost în contact cu președintele francez Emmanuel Macron, confirmat cu coronavirus, au anunțat că intră în izolare. Printre ei se numără președintele Consiliului European, premierii Spaniei, Portugaliei, Belgiei, şi Luxemburgului.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv cu Covid-19 joi, după ce a început să dezvolte simptomele bolii. El a intrat în izolare în urma diagnosticului și va lucra din carantină, a anunțat Palatul Elysée. Macron a avut recent o serie de întâlniri cu lideri importanți ai Europei, inclusiv summit-ul Consiliului European de săptămâna trecută, la care a participat și președintele român Klaus Iohannis. De altfel, acesta din urmă i-a transmis un mesaj de însănătoșire omologului său francez.

La summit au fost luate toate măsurile de distanțare și igienă necesare, iar Consiliul nu a fost informat despre niciun participant care să fi fost declarat pozitiv. Cancelarul german Angela Merkel a putrtat mască la summit, iar marți a fost testată COVID, cu rezultat negativ.

Președintele francez este considerat potențial contagios începând de luni seară, a declarat un oficial european pentru BBC. În urma contactelor pe care le-au avut cu Emmanuel Macron, o serie de oficiali europeni au anunțat că intră în izolare. Printre ei se numără președintele Consiliului European, Charles Michel, premierul Spaniei, Pedro Sánchez, și secretarul general OECD, Angel Gurría, care s-au întâlnit cu Emmanuel Macron săptămâna aceasta. Pedro Sánchez a făcut deja un test care a ieșit negativ, dar va rămâne izolat și va lucra din carantină.

Premierul Portugaliei, António Costa, și-a anulat toate întâlnirile și se va izola în așteptarea unui test, dupa ce a avut un prânz de lucru miercuri la Paris, cu președintele Macron. Premierii Belgiei și ai Luxembrugului, Alexander De Croo și Xavier Bettel, intră și ei în izolare după ce au fost contacți ai președintelui francez. Premierul Irlandei, Micheál Martin, își va limita contactele în așteptarea rezultatelor testului COVID, a anunțat un purtător de cuvânt. Premierul Franței, Jean Castex, și Richard Ferrand, președintele camerei inferioare a parlamentului, Adunarea Națională, au intrat și ei în izolare, au anunțat cele două instituții.

Citit 545 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Decembrie 2020 02:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.