Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Marea Britanie îşi continuă planurile de a se dota cu prima dronă de luptă, semnând luni un contract de 30 milioane de lire sterline (41 milioane de dolari) pentru proiectarea şi fabricarea unui aparat care va avea primul test de zbor în următorii trei ani, informează Reuters.
Potrivit unui comunicat guvernamental, dronele vor avea rolul unui „coleg de aripă loial” pentru avioanele de luptă Typhoon şi F-35, alături de care vor zbura pentru a doborî avioane inamice.
Marea Britanie a anunţat în noiembrie cele mai mari cheltuieli militare de după Războiul Rece, angajându-se să pună capăt „erei de retragere”. Cele 1,5 miliarde de lire de investiţii în cercetare-dezvoltare militară vor ajuta la finanţarea noilor drone.
Contractul a fost semnat cu filiala din Belfast a Spirit AeroSystems, grupul american care a achiziţionat anul trecut fosta unitate Bombardier din Irlanda de Nord şi include un program de teste de zbor până la finele lui 2023.
Dacă programul, denumit Team MOSQUITO şi din care mai face parte filiala britanică a Northrop Grumman, va avea succes, dronele ar putea deveni operaţionale mai devreme de sfârşitul acestui deceniu.
Contractul pe trei ani va asigura peste 100 de locuri de muncă la Belfast, mai adaugă comunicatul guvernului.

Citit 319 ori Ultima modificare Luni, 25 Ianuarie 2021 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.