Președintele sirian Bashar al-Assad, o nouă candidatură

Președintele sirian Bashar al-Assad, o nouă candidatură
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele sirian Bashar al-Assad şi-a depus miercuri candidatura pentru al treilea mandat, la alegerile programate pentru 26 mai, a anunţat preşedintele parlamentului, citat de media oficiale, potrivit Reuters.

Alegerile prezidenţiale au fost anunţate duminică de parlament. Este al doilea astfel de scrutin de când, în urmă cu zece ani, a început războiul care a răvăşit această ţară condusă de Bashar al-Assad.

Washingtonul şi opoziţia siriană au denunţat alegerile, spunând că sunt o farsă prin care se urmăreşte consolidarea puterii lui Assad.

În vârstă de 55 de ani, Assad, care i-a succedat în funcţie tatălui său Hafez, la moarta acestuia, în anul 2000, a fost reales în 2007 şi 2014 pentru câte un mandat de şapte ani şi este considerat favorit la acest nou scrutin, în absenţa unei concurenţe serioase.

Data alegerilor a fost fixată la 26 mai "pentru cetăţenii sirieni instalaţi pe teritoriul sirian", a spus duminică preşedintele parlamentului, Hammuda Sabagh, adăugând că sirienii din străinătate vor vota în ambasadele lor la 20 mai.

Citit 574 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 18:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.