Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele sirian Bashar al-Assad şi-a depus miercuri candidatura pentru al treilea mandat, la alegerile programate pentru 26 mai, a anunţat preşedintele parlamentului, citat de media oficiale, potrivit Reuters.

Alegerile prezidenţiale au fost anunţate duminică de parlament. Este al doilea astfel de scrutin de când, în urmă cu zece ani, a început războiul care a răvăşit această ţară condusă de Bashar al-Assad.

Washingtonul şi opoziţia siriană au denunţat alegerile, spunând că sunt o farsă prin care se urmăreşte consolidarea puterii lui Assad.

În vârstă de 55 de ani, Assad, care i-a succedat în funcţie tatălui său Hafez, la moarta acestuia, în anul 2000, a fost reales în 2007 şi 2014 pentru câte un mandat de şapte ani şi este considerat favorit la acest nou scrutin, în absenţa unei concurenţe serioase.

Data alegerilor a fost fixată la 26 mai "pentru cetăţenii sirieni instalaţi pe teritoriul sirian", a spus duminică preşedintele parlamentului, Hammuda Sabagh, adăugând că sirienii din străinătate vor vota în ambasadele lor la 20 mai.

Citit 264 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 18:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro