Comisia Europeană, proces împotriva AstraZeneca

Comisia Europeană, proces împotriva AstraZeneca
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Europeană se pregăteşte să deschidă un proces împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, a relatat miercuri seară publicaţia Politico, citând cinci diplomaţi din UE, rămaşi sub protecţia anonimatului, potrivit Reuters.

La o întâlnire a ambasadorilor, majoritatea ţărilor din UE au spus că vor sprijini darea în judecată a companiei, în urma plângerilor că nu a livrat dozele de vaccin promise blocului comunitar. Scopul acestei proceduri judiciare este de a obliga AstraZeneca să livreze dozele stabilite prin contractul său cu UE, a mai scris Politico, citând un diplomat. Alţi doi diplomaţi au precizat că există un termen-limită, până la sfârşitul acestei săptămâni, până la care ţările din UE pot opta pentru retragerea din această acţiune judiciară.

AstraZeneca a stârnit nemulţumirea UE în ianuarie, atunci când a anunţat că nu va putea să livreze blocului comunitar numărul de doze anticipat iniţial. Până la sfârşitul primului trimestru, compania a livrat Uniunii Europene 30 milioane de doze, nu 100 milioane de doze promise prin contract. Acest deficit a încetinit campaniile de vaccinare în ţările din UE.

Citit 689 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 20:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.