Uniunea Europeană vrea să-și reducă dependența tehnologică față de Asia

Uniunea Europeană vrea să-și reducă dependența tehnologică față de Asia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat în fața Parlamentului European pentru o "suveranitate tehnologică europeană", în contextul procesului de digitalizare.

"Permiteți-mi să vă vorbesc de semiconductori, acele cipuri minuscule datorită cărora funcționează multe dispozitive și nu numai: de la telefoanele inteligente și trotinetele electrice, la trenuri sau la întregi fabrici inteligente. Tehnologia digitală nu poate exista fără cipuri. În prezent, întregi linii de producție funcționează deja la viteză redusă, în ciuda creșterii cererii, și asta din cauza deficitului de semiconductori. În timp ce cererea de la nivel mondial a explodat, cota Europei din întregul lanț valoric, de la proiectare la capacitatea de producție, a scăzut. Suntem dependenți de cipuri de ultimă generație fabricate în Asia", a arătat șefa Comisiei, care a precizat că va prezentat un nou Act european privind cipurile.

"Trebuie să ne conectăm capacitățile de cercetare, proiectare și testare de talie mondială. Trebuie să ne coordonăm investițiile UE și cele naționale de-a lungul lanțului valoric. Și asta pentru a crea împreună un ecosistem european al cipurilor de ultimă generație, care să includă producția", a arătat Ursula von der Leyen. Astfel, ar urma să fie asigurate securitatea aprovizionării și dezvoltarea unor noi piețe pentru tehnologiile europene revoluționare.

Citit 733 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Septembrie 2021 16:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.