Vaccinarea anticoronavirus a copiilor de 5-11 ani, aprobată de Uniunea Europeană

Vaccinarea anticoronavirus a copiilor de 5-11 ani, aprobată de Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat, joi, administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani, relatează Reuters.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de 10 micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin.

Pfizer/BioNTech au anunțat că eficacitatea vaccinului lor este de 90,7%, conform testelor clinice pentru grupa de vârstă menționată. Anterior, EMA a autorizat administrarea vaccinului pentru copii cu vârste între 12 și 17 ani, în luna mai.

Nu este clar încă de când vor începe țările să administreze vaccinurile la copii, însă, la începutul acestei săptămâni, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie. Zeci de milioane de copii din acest interval de vârstă vor fi eligibili pentru a fi vaccinați anti-coronavirus în Uniunea Europeană.

Limită de nouă luni propusă pentru valabilitatea vaccinului anti COVID-19

În altă ordine de idei, Uniunea Europeană va recomanda un termen-limită de 9 luni pentru valabilitatea vaccinurilor anti COVID-19 pentru călătoriile în interiorul comunităţii şi va propune, de asemenea, acordarea de prioritate călătorilor vaccinaţi, relatează Bloomberg. Comisia Europeană va propune ca statele membre să continue să primească toţi călătorii vaccinaţi cu doze aprobate la nivel comunitar. De asemenea, solicită ţărilor să-şi redeschidă graniţele pentru toţi cei care au folosit vaccinuri aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Actualizările propuse introduc noua limită de timp pentru valabilitatea vaccinurilor COVID, sugerând că va fi nevoie de rapeluri după perioada de 9 luni.

Guvernele UE fac eforturi ca blocul să uniformizeze diferenţele de reguli pentru a ajuta la protejarea capacităţii de a călători, după ce au fost folosite o serie de abordări contrastante cu privire la valabilitatea vaccinurilor şi la modul de gestionare a dozelor de rapel. Comisia oferă recomandări care ar putea fi implementate de către naţiunile membre.

Ţările din UE se luptă pentru a contracara cel de-al patrulea val de pandemie cu diferite grade de restricţii, pe fondul ratelor de vaccinare inegale. Germania are în vedere vaccinarea obligatorie pentru unele grupuri vulnerabile, Italia a impus limite pentru persoanele nevaccinate, iar Danemarca are în vedere impunerea măştilor de protecţie în transportul public. Austria a restricţionat călătoriile de agrement, ca parte a unui blocaj de trei săptămâni.

Citit 741 ori Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 22:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.