Pentagonul solicită Israelului alternative la ofensiva terestră

Pentagonul solicită Israelului alternative la ofensiva terestră
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a lansat un apel omologului său israelian Yoav Gallant să ia în considerare alternative la ofensiva terestră asupra oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, a informat joi agenţia DPA.

Departamentul Apărării din Washington a declarat într-un comunicat că Austin i-a spus lui Gallant într-o discuţie telefonică, miercuri, că Israelul trebuie să ia în considerare alte opţiuni decât o operaţiune majoră la sol asupra Rafah. Austin a reiterat, de asemenea, necesitatea urgentă de a face mai mult pentru a proteja populaţia civilă, a asigura siguranţa personalului armatei americane, care înfiinţează un port temporar pe coasta Gazei şi pentru a extinde transportul de ajutoare către Fâşia Gaza pe uscat.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a spus clar miercuri că pregătirile pentru o asemenea ofensivă încă ar avea nevoie de ceva timp. Cu toate acestea, el rămâne neclintit în planurile sale de a lua cu asalt oraşul unde s-au adăpostit peste un milion de refugiaţi.

Având în vedere situaţia umanitară gravă din Fâşia Gaza şi victimele civile, tonul Washingtonului faţă de conducerea israeliană a devenit mai dur în ultimele săptămâni, notează DPA. În acelaşi timp, SUA se consideră puterea protectoare a Israelului. În fiecare an, Statele Unite sprijină Israelul cu miliarde de dolari, din care o parte considerabilă se duc spre apărarea antirachetă şi alte tehnologii militare.

Citit 212 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2024 16:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.