Trupă rusească de heavy metal, arestată în timpul unui concert

Trupă rusească de heavy metal, arestată în timpul unui concert
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Membrii unei cunoscute trupe ruseşti de heavy metal, Korrozia Metalla, au fost arestaţi de miliție în plin concert la Nijni Novgorod şi inculpaţi cu privire la ”propaganda simbolurilor naziste”, relatează AFP.

Cei trei membri ai trupei, în vârstă de 19, 42 şi 57 de ani, sunt acuzaţi de ”propagandă sau expunere publică de accesorii sau simboluri naziste”, o infracţiune pedepsită cel mai adesea cu o amendă sau cu o scurtă perioadă de detenţie administrativă, informează news.ro.

Poliţia anunţă că a confiscat tricouri şi cărţi ”cu simboluri interzise”. Potrivit directoarei trupei, Maria Runova, intervievată de agenţia oficială rusă de presă Tass, simbolurile respective sunt „simboluri slave vechi sub forma unor imagini diferite ale soarelui cu raze îndoite în cerc”.

În imagini de la concert, difuzate pe reţelele de socializare, apar forţe de ordine care pătrund în sală în timpul concertului şi îi obligă pe spectatori să se culce la pământ, în unele cazuri în forţa. Hotnews scrie că, împreună cu cei trei artiști, au fost arestați și 40 de spectatori.

Acuzația de „nazism” a fost una dintre liniile principale de comunicare a Federației Ruse din momentul invaziei contra Ucrainei. Mai mulți cunoscuți opozanți ai regimului Putin sau cetățeni obișnuiți au fost puși sub acuzare folosind articolul privind propaganda simbolurilor naziste (articolul 20.3 din Codul de infracțiuni administrative al Federației Ruse).

Citit 357 ori Ultima modificare Duminică, 28 Aprilie 2024 18:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro