Mieii din România provoacă disensiuni în... Grecia

Mieii din România provoacă disensiuni în... Grecia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Între crescătorii de animale și comercianții de carne din Volos au izbucnit divergențe în ultimele zile, în condițiile în care primii vorbesc despre concurență neloială. După cum transmite gegonota.news, crescătorii de animale protestează pentru că, spun ei, piața este inundată de miei importați din România, care sunt vânduți ca fiind autohtoni, potrivit Rador Radio România.

Comercianții, profitând de legislația care prevede că ștampila de origine a animalului este opțională, aduc miei din România și îi vând în măcelării ca fiind grecești, după cum se plânge președintele crescătorilor de animale din regiunea Volos. "I-au cumpărat cu mai puțin de 9 euro și îi vând cu 16 euro kilogramul. Este o înșelăciune și am cerut controale atât pentru falsificarea originii, cât și pentru speculă nerușinată", a spus președintele crescătorilor de animale din Volos.

Prețul de vânzare din România s-ar situa la circa 4,5 euro, întrucât, datorită iernii blânde, există mulți miei disponibili și la o greutate căutată de piața grecească. Astfel, comercianții din Thesalia par să facă afaceri foarte profitabile, în timp ce crescătorii de animale suferă din punct de vedere financiar, după ce au pierdut 80.000 de animale din cauza inundațiilor de anul trecut.

Citit 303 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2024 15:05

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro