Norvegia restricționează accesul ”turiștilor” din Rusia

Norvegia restricționează accesul ”turiștilor” din Rusia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Norvegia va restricţiona şi mai mult accesul pentru turiştii ruşi în contextul războiului declanşat de Kremlin împotriva Ucrainei şi va interzice intrarea pe teritoriul său pentru aproape toţi cetăţenii ruşi, a anunţat Ministerul Justiţiei al acestui stat nordic, informează joi Reuters.

Norvegia, stat membru al NATO şi care împarte cu Rusia în regiunea Arctică o frontieră de aproape 200 de kilometri, a impus prima dată restricţii pentru vizele turistice ruse în 2022.

"Decizia de a înăspri regulile de intrare este în linie cu abordarea Norvegiei de a sta alături de aliaţi şi de parteneri ca reacţie la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei", a anunţat într-un comunicat ministrul norvegian al Justiţiei Emilie Enger Mehl.

Cetăţenii ruşi care vor să călătorească în scop turistic şi care întreprind călătorii în scopuri neesenţiale vor fi respinşi la frontiera externă a Norvegiei. Excepţie vor constitui cazurile precum vizitele la rudele apropiate care locuiesc în Norvegia, a precizat ministerul norvegian. Noua politică va intra în vigoare de la 29 mai.

Citit 202 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2024 17:11

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro