Accidentul în care au murit membrii unei echipe ruse de hochei, cauzat de o eroare de pilotare

Accidentul în care au murit membrii unei echipe ruse de hochei, cauzat de o eroare de pilotare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O eroare de pilotare se află la originea accidentului de avion din septembrie, de lângă Iaroslavl, la 300 de kilometri nord-est de Moscova, în care au murit 44 de persoane, inclusiv membrii unei echipe ruse de hochei, a anunţat miercuri Comitetul Interguvernamental al Aviaţiei (MAK).

"Echipajul a apăsat din greşeală pe frâne" în timpul decolării, a declarat Aleksei Morozov, un oficial al MAK, responsabil cu ancheta, transmite agenţia RIA Novosti.

"Comandantul de bord sau cel de al doilea pilot ar fi putut să apese pe aceste pedale" fără să îşi dea seama, a precizat el, confirmând astfel pista privilegiată încă de la început de către anchetatori.

În plus, în sângele celui de al doilea pilot au fost relevate urme ale unui sedativ, fenobarbital, potrivit concluziilor Comisiei. "Fenobarbitalul încetineşte funcţionarea sistemului nervos. Cei care iau fenobarbital nu pot fi autorizaţi să piloteze un avion", a subliniat Morozov.

Totodată, MAK a denunţat "erori serioase" în antrenarea echipajului şi o "lipsă de control" asupra acestor antrenamente din partea companiei aeriene care opera avionul implicat în accident.

Avionul de tip YAK-42, vechi de 18 ani, s-a prăbuşit la 7 septembrie în apropiere de Iaroslavl. În accident au murit 44 de persoane, inclusiv jucătorii şi antrenorii echipei locale de hochei, Lokomotiv, care plecau spre Belarus, pentru a susţine un meci.

În urma acestui accident, preşedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat închiderea companiilor aeriene nefiabile.

Citit 1836 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 14:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.