Motto: Eşti ceea ce mănânci. Băcănia Dasano – Să mâncăm sănătos, curat, tradiţional!

Motto: Eşti ceea ce mănânci. Băcănia Dasano – Să mâncăm sănătos, curat, tradiţional!
Evaluaţi acest articol
(47 voturi)

Cu toţii ne dorim o mâncare gustoasă şi curată. Băcănia Dasano a facut primul pas, mai întâi online pe site-ul www.dasano.ro, cu patru ani în urmă, iar acum şi fizic, deschizând magazinul de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 8. Astfel că gălăţenii au acum la dispoziţie, în centrul oraşului, locul din care se pot aproviziona cu produse ca la bunica acasă, aşa cum visăm cu toţii să le punem pe masă şi copiilor, şi familiilor noastre. Pentru că hrana sănătoasă înseamnă Viaţă.

Urmează povestea lui Daniel si Andreei, doi antreprenori tineri care au făcut un magazin pentru oameni. Pentru români. Pentru sănătate.

„Cum făceau bunicii mei”

„Noi am gândit o băcănie cu produse de calitate - cu precădere româneşti. Pentru că susţinem foarte mult economia locală, ne-am dorit să lucrăm cu mici producători care fac produse de calitate, care fac produse cum făceau bunicii mei”, ne explică Daniel.

Ştie că preocuparea omului modern pentru nutriţia sănătoasă este unul dintre cele mai actuale subiecte. După cum ştie şi că un produs după reţetă tradiţională, care nu conţine aditivi sau conservanţi, poate face diferenţa şi la gust, şi la calitatea vieţii pe care alegem să o avem.

Fără aditivi şi fără conservanţi

De patru ani pe piaţa gălăţeană, băcănia Dasano reprezintă alternativa curată la mezelurile şi carnea pe care le găsim în supermarketuri. Daniel și Andreea ne spun motivul pentru care au ales să facă un comerţ cu produse naturale: „Am pornit această „călătorie” în primul rând din nevoia noastră de a mânca sănătos, fără a avea teamă de aditivi nocivi. Dacă inițial am fost motivați de nevoile noastre, am realizat că și cei din jurul nostru își doresc același lucru, atât pentru ei, cât și pentru copiii lor, doar că, angrenați în tumultul vieții, nu toți reușesc să își facă timp să verifice sursele de hrană, iar noi le oferim soluția”.

Avem tot ce înseamnă preparate autentice româneşti: pastrame, diferite tipuri de cârnaţi, afumături, brânzeturi proaspete şi maturate, iaurturi de oaie şi de capră - care sunt nişte produse excepţionale mai ales că nu au în ele aditivi, conservanţi”.

Procesul de selecţie a colaboratorilor băcăniei Dasano este unul îndelungat şi foarte strict: „Noi mergem la producători, îi vizităm, îi vedem cum fac, care e procesul de producţie, ce ingrediente pun. Pentru că din experienţă am văzut că sunt producători care una îţi spun, şi alta fac. Procesul de selecţie durează între una şi trei luni, până când un producător ajunge să aibă produsele pe raft la noi în băcănie”.

Iar producătorii-colaboratori sunt din toată ţara, din Dobrogea până în Timişoara sau Oradea.

Pui de carne cu creştere lentă, neinjectaţi

Rafturile din Băcănia Dasano nu înseamnă doar preparate din carne şi lactate. După ele vin preparatele din pește pescuit, cu atestat de produs tradițional: pastramă, cotlet și batog de crap, scrumbie afumată și marinată, salată de icre etc, produse de manufactură, făcute la foc de lemne – dulceaţă, zacuscă, compoturi, salate (de bureţi sau de fag, de exemplu), sos de ciuperci, tot ce înseamnă murături, gogoşari în oţet, suc de roşii etc.

Subiectul calităţii cărnii este unul căruia i se arată o grijă aparte: „Puii pe care îi aducem sunt de ţară, avem şi raţe, bibilici... Puii sunt din rasa de carne, crescuţi doar în aer liber şi sută la sută natural, cu creştere lentă. Nu sunt injectaţi sau umflaţi cu apă şi cu sare”.

Oferta Băcăniei Dasano este completată cu diverse sortimente de miere de albine, 100% pură, nefiltrată și neprocesată termic: de coriandru, de mentă, de zmeură, de castan, de salcâm, de tei etc.

„Avem muştaruri foarte bune, fără tartrazină, fără E-uri, fără coloranţi şi conservanţi, uleiuri presate la rece, decantate natural şi nefiltrate (de dovleac, de nuci, de floarea-soarelui etc) – o nebunie pentru salate. La noi clienții găsesc şi vinuri ecologice, bere artizanală, palincă de Maramureş, caisată, horincă, şliboviţă”.

Livrare gratuită, oriunde în oraşul Galaţi

Băcănia Dasano face în continuare şi livrări la domiciliu pentru comenzile făcute pe site-ul www.dasano.ro, este un aspect foarte important pe care Daniel şi Andreea vor să îl dezvolte foarte mult în viitor. Pentru că toată lumea este ocupată şi, de multe ori, nu prea au încredere să comande alimente de pe internet. Aşa, odată ce Băcănia Dasano are și un punct fizic, pe str. Nicolae Bălcescu nr. 8, omul poate veni o dată în băcănie, vede produsele, le degustă şi ştie ce alege atunci când își comandă online.

Sunt producători de la care cei doi se aprovizionează o singură dată pe săptămână, iar de la alţii în fiecare zi sau o dată la două zile, pentru că îşi doresc să aibă tot timpul produse proaspete.

Proaspăt şi sănătos sunt cele două cuvinte-cheie ale afacerii Dasano. Să fim puţin mai atenţi pe ce dăm banii, să alegem alimentele care într-adevăr ne hrănesc organismul, nu ni-l macină. Pentru că, aşa cum încheie Daniel și Andreea discuţia noastră, „preferăm ca cea mai lungă parte din viaţă să fim sănătoși, pentru că știm că în afară de ceea ce introducem în creier, un rol foarte important în a fi sănătoși îl au, evident, alimentele cu care ne hrănim”.

Citit 11791 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:46