Apple a lansat noi modele MacBook Pro, cu procesoare și plăci video noi

Apple a lansat noi modele MacBook Pro, cu procesoare și plăci video noi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Apple a luat pe nepregătite fanii care așteptau o nouă generație de laptopuri destinate profesioniștilor și a lansat o nouă generație MacBook Pro. În variante de 13 și 15 inch, noile laptopuri aduc noi procesoare Intel Core, de a 8-a generație, precum și noi plăci video integrate și dedicate.

Marea schimbare pe care generația 2018 o aduce este dotarea modelului de 13 inch cu procesoare Quad Core și a modelului de 15 inch cu procesoare Hexa Core. Astfel, fanii celui mai portabil MacBook Pro se pot bucura cu adevărat de titulatura „Pro” pe care Apple o oferă celor mai scumpe laptopuri ale sale. În cazul modelului de 15 inch, acesta devine și mai bun în procesarea clipurilor video 4K, a randărilor 3D, precum și în dezvoltarea mediilor VR.

Și la capitolul grafică Apple a avut grijă să-și mulțumească fanii. Ambele laptop-uri primesc noi plăci video de la Intel și AMD. Cel din urmă tip este dedicat și poate ajunge până la 4 GB de memorie dedicată.

În privința opțiunilor de stocare, noile modele pornesc de la 256 GB de memorie flash și se opresc la 4 TB, deși, pentru a ajunge la această valoare, doritorii vor trebui să scoată din buzunare peste $3000 pe lângă prețul de pornire a unui MacBook Pro de 15 inch. Cei care preferă versiunea mai mică, de 13”, pot opta pentru maxim 2 TB de memorie flash.

Și în cazul memoriei RAM găsim noutăți. Dacă pentru modelul de 13 inch, Apple a ales să păstreze limita de 16 GB DDR3, în cazul MacBook Pro 15 utilizatorii au opțiunea de a alege 32 GB de memorie DDR4. Acest detaliu a fost cerut cu insistență de fanii Apple, iar gigantul american a cedat, chiar dacă doar pe jumătate.

Tastatura are parte și ea de îmbunătățiri. Criticați pentru ușurința cu care firimiturile și praful intră sub tastele generațiilor lansate din 2016 și până acum, cei de la Apple au adăugat o membrană de silicon fiecărei taste. Acest lucru prezintă două avantaje: o mai bună protecție împotriva corpurilor străine, dar și un nivel mai redus al zgomotului în timpul utilizării tastaturii.

Apple continuă să inoveze la capitolul securitate. Astfel, prin procesorul T2, Apple se ocupă de procesul de boot (pornire), de autentificarea prin amprentă și de activarea Siri prin comandă vocală, fără a mai pune la lucru procesorul Intel.

Singura dezamăgire în urma acestei lansări subite este faptul că cel mai ieftin MacBook Pro, varianta de 13 inch, fără Touch Bar, nu a fost actualizat cu noile procesoare. Însă, așa cum afirmă tot mai multe zvonuri, în luna octombrie a acestui an ar trebui să vedem o nouă generație.

(P)

Citit 2511 ori Ultima modificare Marți, 31 Iulie 2018 22:04