Președinte ALDE Galați, Cristian Dima: ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării

Președinte ALDE Galați, Cristian Dima: ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

La mai bine de doi ani de când ALDE se află la guvernare, cred că se impune o scurtă radiografie.

ALDE și-a asumat rolul de busolă a guvernării, ceea ce presupune promovarea acelor măsuri liberale care pot asigura dezvoltarea economică a României și respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

ALDE are un obiectiv clar, acela de a aduce bunăstarea în buzunarele românilor și de a dezvolta România. Măsurile luate de la preluarea guvernării au dus la majorarea salariului minim, la creșterea pensiilor, iar în perioada următoare aceste măsuri vor continua, alături de planul de investiții prevăzut în bugetul pe 2019.

ALDE a avut în vedere pe parcursul guvernării trei principii majore de factură liberală, care se regăsesc în măsurile guvernamentale. În primul rând, recompensarea performanței și eforturilor românilor care au contribuit decisiv pentru ca România să aibă printre cele mai mari creșteri economice din UE, prin reducerea taxării, precum și creșterea salariilor și a pensiilor.

De asemenea, am urmărit sprijinirea antreprenorilor și a mediului de afaceri, pentru că România are nevoie de o economie națională puternică, dezvoltată la nivelul fiecărui județ. Un alt punct avut în vedere este acela al investițiilor în infrastructură, concomitent cu reducerea cheltuielilor instituțiilor și autorităților publice.

Această abordare va continua și pe viitor, în așa fel încât nivelul de trai al românilor să se îmbunătățească.

(P)

Citit 2570 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2019 13:25