Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul vizitei la Galați: Reprezentanții ALDE să fie corecți; lucrăm pentru oameni și reprezentăm interesele românilor

Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul vizitei la Galați: Reprezentanții ALDE să fie corecți; lucrăm pentru oameni și reprezentăm interesele românilor
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

Conducerea ALDE a participat la finalul săptămânii la o întâlnire cu membrii filialei ALDE Galați în vederea pregătirii acțiunilor pentru alegerea membrilor Parlamentului European. Delegația conducerii centrale a ALDE a fost compusă din președintele formațiunii Călin Popescu-Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu, vicepreședintele Andrei Gerea și prof. univ. dr. Daniel Barbu.

La finalul vizitei, președintele ALDE Galați Cristian Dima a spus că a fost un bun prilej pentru a prezenta liderilor partidului situația filialei noastre, realizările pe care filiala le-a avut în ultimii ani.

"I-am asigurat pe reprezentanții conducerii partidului că, alături de colegii din municipiu, din județ, de reprezentanții locali ai ALDE, vom lupta pentru ca ALDE să fie principalul partid de centru-dreapta în județ. Pentru alegerile din acest an ne dorim să îmbunătățim rezultatele din 2016. Am convingerea că împreună cu colegii mei putem face acest lucru. Am încredere în toate organizațiile ALDE din județ, în faptul că sunt echipe puternice ale ALDE, iar la alegerile pentru Parlamentul European, la Galați, ALDE va avea un rezultat bun și va fi una din organizațiile fruntașe la nivel național. Dacă ALDE este puternic la nivel național, atunci și la nivel local se va resimți acest lucru".

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, le-a transmis membrilor ALDE Galați că alegerile pentru Parlamentul European reprezintă baza pentru scrutinele din decembrie și de anul viitor. „Sunt foarte bucuros să fiu aici. Văd persoane cunoscute, organizații puternice, oameni bătăioși, dar și figuri noi, oameni tineri cu care sunt convins că vom reuși să obținem rezultatele pe care ni le dorim. Alegerile pentru Parlamentul European sunt baza pentru ce va urma, pentru alegerile din decembrie, dar și pentru cele de la anul. Este important să fim în prima linie așa cum ne-am propus, să avem reprezentare în primării și consilii, apoi în Parlament și în Guvern”, a spus președintele ALDE. De asemenea, liderul ALDE a subliniat că este important ca reprezentanții ALDE să fie corecți.

„Politica de azi se duce agresiv. Noi nu suntem așa. Vreau să ne păstrăm această atitudine normală. Lucrăm pentru oameni și pentru interesele românilor. Nu denigrăm și nu facem scandal”, a precizat Călin Popescu-Tăriceanu. Președintele ALDE s-a adresat și tinerilor membri ai ALDE Galați, spunându-le că „dacă vreți să reușiți trebuie să aveți o meserie, o calificare. Apoi, dacă vă faceți bine treaba, indiferent că ești muncitor, învățător sau inginer, veți fi apreciați și veți avea un venit sigur, stabil. Nu e o soluție să pleci din țară. Eu îmi doresc ca voi să fiți acasă, să lucrați aici și să fiți lângă familie și prieteni”.

Daniel Chițoiu, secretarul general ALDE, a spus celor prezenți că se bazează pe conducerea ALDE Galați pentru alegerile din acest an, pentru Parlamentul European și prezidențiale. „Dacă am avea filiale precum cea de la Galați, atunci am fi primii în România. Vă încurajez să continuați munca pe care o faceți acum”. Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a atras atenția în cadrul intervenției sale că, în ceea ce privește partidele din opoziție, în cazul USR există o mare problemă de încredere din partea românilor, în vreme ce PNL s-a transformat sub conducerea lui Ludovic Orban „într-o biată slujnică la poarta sistemului”.

De asemenea, vicepreședintele ALDE a atras atenția că Dacian Cioloș trebuie să le explice românilor cum, în calitate prim-ministru, a reușit să aibă zero rezultate pentru România. Andrei Gerea a amintit că, în mandatul lui Dacian Cioloș, Guvernul condus de el nu a făcut nimic pentru români.

La rândul său, Daniel Barbu, candidatul ALDE de pe locul 2 pe lista pentru europarlamentare, a spus, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, că nouă, ca români, nu ne lipsește nimic în comparație cu celelalte state. Acesta a adăugat că nu avem de ce să lăsăm capul jos, ci trebuie să îi convingem pe ceilalți că suntem la fel de europeni ca ei și că nu merităm un tratament discriminatoriu.

În cadrul vizitei din Galați, a fost inaugurat și noul sediu al filialei județene ALDE. De asemenea, pe parcursul zilei, delegația condusă de președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a avut întâlniri cu membrii ALDE din județul Galați, atât în municipiul Galați, cât și în comuna Liești.

(P)

Citit 2375 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2019 18:24