Finalizarea proiectului ”Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1 aferent Asociației de proprietari nr. 388 din municipiul Galați”

Finalizarea proiectului ”Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1 aferent Asociației de proprietari nr. 388 din municipiul Galați”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Unitatea Administrativ - Teritorială Municipiul Galați anunţă încheierea oficială a proiectului cu titlul ”Creșterea performanței energetice a blocului de locuințe G1 aferent Asociației de proprietari nr. 388 din municipiul Galați”, cod MySMIS 117906, finanțat  prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați, ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific al acestui proiect constă în creşterea performanţei energetice a celor 44 de apartamente ale blocului G1 din cartierul Micro 18 al municipiului Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40 % a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocului de locuințe și va crește calitatea vieții locatarilor.

Rezultatele proiectului:

  • scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră;
  • a crescut numărul de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie;
  • în urma efectuării lucrărilor de reabilitare termică consumul anual total de energie a fost redus cu cca. 41,17%, iar emisia specifică de CO2 a fost redusă cu 41,02%.

Valoarea totală a proiectului este de 863.751,20 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltarre Regională este de 440.513,11 lei.

Conferința de încheiere a proiectului va avea loc în data de 19.07.2019 ora 10 la sediul Primăriei  Municipiului Galați – Sala de Consiliu.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Investiţii, Manager proiect - doamna Pavlenco Violeta, tel: 0236307721, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

(P)

Citit 1703 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 17:56