Lansare proiect privind reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați

Lansare proiect privind reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Galați a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est în calitate de Organism Intermediar, contractul de finanțare nr. 4879 din 07.11.2019 pentru proiectul Reabilitarea, Extinderea și Dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului de psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați, Cod SMIS 127674, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, cultural și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități, Operațiunea 8.1.A: Ambulatorii.

Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” este monument istoric din categoria arhitectură, de importanță locală, reprezentând un reper istoric, urbanistic, arhitectural și memorial pentru o perioadă de dezvoltare maximă a orașului Galați - sfârșitul secolului al XIX-lea.

Obiectivul general al proiectului constă în eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile și prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistență în cadrul ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați. Îmbunătățirea serviciilor în ambulatoriu va avea un răspuns pozitiv de orientare a cazurilor fără complicații către serviciile specifice din ambulatoriu, cu rezultate considerabile în degrevarea costurilor sociale de spitalizare și a celor conexe, precum și îmbunătățirea relației medic - pacient.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” Galați.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 14.545.756,74 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 10.477.062,71 lei.

Durata de implementare a proiectului: 01.11.2018 – 31.12.2021.

Date de contact: Manager proiect – Ioan Daniel Stadoleanu, tel.: 0236.307.750 , e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

www.inforegio.ro l facebook.com/inforegio.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

Citit 2394 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2019 13:25