Cătălin Cristache: La Galați, dreapta unită poate invinge pesedismul

Cătălin Cristache: La Galați, dreapta unită poate invinge pesedismul
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Mizerie, sărăcie, incompetență, ticăloşie, dezinteres, investiții zero, banditism, frății politice pentru hăcuirea banului public, aşa arată pesedismul, la Galați, chintesența tuturor nenorocirilor venite peste noi, în ultimii 30 ani.

Nu s-a mişcat un pai. Parcă înadins se face pentru ca oraşul să ajungă pe fundul prăpastiei, de unde nu va mai ieşi pe vecie.

Bietul nostru Galați cel de toate zilele a fost vitregit de finanțările majore pentru infrastructură, deşi prin guvernele timpului, s-au perindat, ca miniştri, secretari de stat, vicepremieri, nişte ipochimeni ca Dan Nica, dintâiul gropar al urbei sau ca Viorel Ştefan, ambii erijându-se în exponenți ai unei găşti de profitori avizi de îmbogățire permanentă, în detrimentul populatiei care sărăceşte văzând cu ochii. Nu am depăşit genunchiul broaştei... Vina le aparține şi ar trebui să dea socoteală pentru toate: pentru a-şi fi folosit mârşav capitalul de influență doar pentru menținerea lor în poziții-cheie, unde le e cald şi bine; pentru a-şi fi numit acoliții, în mare parte, nişte incompetenți cu tupeu care taie frunze la câini prin instituțiile de interes public local pe salarii frumuşele, pentru intenția de a bloca proiecte de mare importanță (de exemplu, Podul peste Dunăre) doar pentru ca le periclitau afacerile proprii.

Nu avem, nici la ora actuală, măcar un drum expres care să ne lege de restul țării, dar ne mint, fără urmă de bun simț, că se vor da de ceasul morții pentru construirea unui aeroport la Galați, desigur, un anestezic electoral pentru naivi.

Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie?!

Ca şi cum nu ne-ar fi fost suficient, peste noi, a mai venit un blestem numit Ionuț Pucheanu, catastrofa scoasă din jobenul lui Nica, o marionetă ținută de sfori, spre a face şi satisface poftele păpuşarului din umbră. Pucheanu este primarul căruia i s-a pus pe cap o pălărie prea mare ce-i cade pe ochi. De tot ce atinge, se-mpiedică şi cade. I-a condamnat pe gălățenii racordați încă la sistemul de căldură centralizat să-şi duca traiul într-un frig de crapă pietrele. A pus cruce, apoi a cântat prohodul transportului public în comun; încă se uită ca un neputincios cum Faleza o ia la vale şi nu ştie ce să facă. Ne batem pe câte un loc de parcare, timp în care Poliția Locală acționează la comanda tartorului-şef, numitul Ionuț Pucheanu, aplicând amenzi, ca să indestuleze bugetul primăriei, acolo unde trebuie să acopere nişte goluri ca să aibă apoi, din ce se cheltui: mult, prost şi fără rost. A dat startul "Betoniadei", acțiune reprobabilă, prin care a transformat Galațiul într-un imens cavou de piatră rece şi gri. Atâta apetență pentru betoane, în detrimentul vegetației, nu am mai văzut nicăieri, în oraşele civilizate.

Aflu că tot mai mulți gălățeni părăsesc oraşul pentru ca nu mai au nicio speranță într-un viitor decent şi sigur, aici.

Băieții aştia toxici trebuie să plece. De bunăvoie, nu o vor face nici picați cu ceară. Pe mâna lor, murim câte puțin câte puțin, încet şi sigur.

Am spus-o şi repet: 2020, trebuie să fie sfârşitul nenorocirilor marca PSD.

Partidele de dreapta au datoria să lase orgoliile la o parte, să se strângă la aceeaşi masă, gândind o strategie comună, axată pe cetățean şi nevoile lui, nicidecum pe interese personale. Să nu înlocuim o gaşcă de profitori de stânga cu alta de dreapta şi să nu ne îmbătăm cu apă rece!

Colosul pesedist a avut grijă să-şi consolideze poziția: are bani, are influență şi este disperat să nu-şi piardă favorurile.

Numai Împreună, vom reuşi să-l izolăm definitiv! Galațiul merită mai mult, într-adevăr...

Dreapta unită poate învinge pesedismul.

E timpul să trecem la acțiune, umăr la umăr!

În 2020, trebuie să spunem nu flagelului PSD!

Cătălin Cristache, președintele PMP Galați

(P)

Citit 4025 ori Ultima modificare Joi, 05 Decembrie 2019 15:54