CONF. UNIV. DR. ANDY PUȘCĂ, DIN NOU RECTOR AL UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS” PENTRU MANDATUL 2020-2024

CONF. UNIV. DR. ANDY PUȘCĂ, DIN NOU RECTOR AL UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS” PENTRU MANDATUL 2020-2024
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

REPREZENTANȚI AI MEDIULUI UNIVERSITAR NAȚIONAL ȘI INTERNAȚIONAL, AI MEDIUL DE AFACERI ȘI AI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE ȘI CENTRALE AU SELECTAT RECTORUL UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS”

Eveniment inedit la Universitatea ”Danubius” din Galați. Pe data de 12.02.2020, a avut loc concursul de selecție și recrutare a Rectorului acestei instituții de învățământ superior. Comunitatea academică Danubius a decis, prin hotărârea Consiliului de Administrație, ca desemnarea Rectorului pentru mandatul 2020-2024, să se realizeze prin concurs public.

Până pe data de 31.01.2020, candidații pentru funcția de Rector au avut posibilitatea să își depună dosarele de înscriere la acest concurs, conform calendarului privind selectarea, prin concurs, a Rectorului.

Pe data de 12.02.2020, a avut loc concursul, din Comisia de selecție și recrutare a Rectorului Universității ”Danubius”, făcând parte:

Nr. rt.

Nume şi prenume

Funcţia

     1.           

Alina Beatrice RĂILEANU

Membru al Consiliului de administrație al Universităţii Danubius

     2.           

Steve O MICHAEL, prof., PhD

Executive Vice President of Academic Affairs and Provost, Charles R. Drew University of Medicine and Science, USA

     3.           

Predrag K. NIKOLIC, PhD, MBA

Associate Professor

Cheung Kong School of Art and Design

Shantou University, China

Editor In Chief

EAI Endorsed Transactions in Creative Technologies

     4.           

George TEODORESCU, prof.

Preşedinte al Danubius Academic Consortium, Germania

     5.           

Dagmar Cagáňová, Ph.D., Assoc. prof. M.A.

 

Vice Dean for International Projects

Representative for Foreign Affairs

Institute of Industrial Engineering and Management

Faculty of Materials Science and Technology STU, Trnava, Slovakia

     6.           

Iurie SEDLEŢCHI, prof. univ. dr.

Rectorul Universităţii de Studii Europene din Moldova, Chişinău

     7.           

Puiu Lucian GEORGESCU, prof. univ. dr. ing.

Rectorul ales al Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, conform Hotărârii Senatului UDJG nr 168/13.12.2019

     8.           

Yaroslav KICHUK, prof. univ. dr.

Rector al Universității Umaniste din Ismail, Ucraina

     9.           

Costel FOTEA

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Absolvent al Universităţii Danubius

  10.           

George-Cătălin STÂNGĂ

Senator în Parlamentul României

Absolvent al Universităţii Danubius

  11.           

Florian Marcel NUŢĂ

Membru al Consiliului de administrație al Universităţii Danubius

  12.           

Emanuel Ştefan MARINESCU

Membru al Consiliului de administrație al Universităţii Danubius

  13.           

Carmen Gabriela SÎRBU

 

Membru al Consiliului de administrație al Universităţii Danubius

  14.           

Ana-Iuliana MIHAI

Membru al Consiliului de administrație al Universităţii Danubius

  15.           

Ştefan POPA

Membru al Consiliului de administrație al Universităţii Danubius

  16.           

William B. HARVEY, professor, PhD

Distinguished Scholar at the American Association for Access, Equity and Diversity; Strategic Advisor for CoopLew LLC; and Associate Director of the W. Montague Cobb Institute, Washington, D.C., USA.

Cu rezultate și experiență de necontestat în managementul universitar (prorector al Universității ”Danubius”, în perioada 2008- 2012; rector al acestei Universități din anul 2012), candidatul conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ a avut o susținere extraordinară în cadrul acestui concurs, răspunzând ferm valului de întrebări adresate de către membrii acestei comisii, personalități din domeniul universitar naţional și internaţional, alumni de succes din administrația publică locală și centrală, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Acest concurs a fost o experiență extraordinară, o probă care a reconfirmat direcția corectă în care se îndreaptă această universitate internațională, antreprenorială, open și online, ”termeni – pilon care vor susține și vor direcționa determinarea noastră de a îndeplini obiectivele misiunii Universității „Danubius”, universitatea care a reușit să se conecteze la comunitatea globală prin calitatea, profesionalismul, entuziasmul și implicarea oamenilor săi: studenți, profesori, personal nedidactic, absolvenți.”

Ce își propune candidatul conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ pentru următorii patru ani?

Principala orientare strategică a noului mandat vizează stimularea leadershipului și a calității. Cu precădere, vom avea în vedere găsirea soluțiilor optime pentru recrutarea personalului didactic și administrativ, pentru a atrage personal nou, valoros și competitiv din exterior. Dezvoltarea continuă a personalului potrivit standardelor de performanță didactice și de cercetare și îmbunătățirea strategiilor și politicilor pentru perfecționarea sistemului de motivare și de recompensare a personalului sunt aspecte care vor continua să fie în centrul preocupărilor politicii manageriale în următorii patru ani. Ne propunem să investim în capitalul uman, care reprezintă bunul cel mai de preț al universității noastre.

Am creionat o procedură transparentă și realistă pentru a atrage și pentru a menține personal de calitate. În susținerea atingerii acestor obiective strategice de maximă importanță, vom iniţia și încuraja discuții privind criteriile de evaluare pentru personalul academic și cel de suport, crescând astfel înțelegerea și acceptarea procesului din partea tuturor celor implicați. Pentru a evita orice risc de noi reduceri salariale și lipsa unui sistem clar de acordare a primelor, de natură a demotiva personalul, vom fi pregătiți cu planuri de urgență care să preîntâmpine asemenea probleme. Continuăm să scriem o pagină nouă, împreună, construind o universitate modernă și tânără, călăuzită și stimulată de vechile tradiții, o organizație cu „coloană vertebrală”, care evită să se pună pe sine în centrul lucrurilor și își asumă un rol proactiv pentru susținerea culturală a comunității noastre, a tinerilor, a rețelei antreprenoriale şi a tuturor instituțiilor.”  Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ

Continuarea proiectelor comune și dezvoltarea parteneriatului cu universitatea gălățeană de stat, intensificarea proiectelor Danubius Academic Consortium și menținerea colaborării cu mediul de afaceri au fost cele trei direcții prioritare de acțiune punctate de către candidat.

Senatul Universității ”Danubius” a validat astăzi, 13.02.2020 rezultatul final al concursului pentru ocuparea funcției de Rector, funcție care va fi exercitată de către conf. univ. dr. Andy Coreliu PUȘCĂ.

Felicitări, domnule Rector Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ!

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 4749 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2020 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.