„Guvernul să vină cu măsuri concrete pentru românii întorși în țară” – Nicolae Marin, senator PRO România

„Guvernul să vină cu măsuri concrete pentru românii întorși în țară” – Nicolae Marin, senator PRO România
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Pandemia generată de infectarea cu noul coronavirus urmează să pună presiune mai mare nu numai pe sistemul sanitar, deja încercat greu de câteva săptămâni, ci și asupra întregii economii românești. În ultimele zile au apărut în spațiul public decizii ale unor țări europene, precum Italia, Spania sau Germania, care au elaborat planuri de relansare a propriilor economii și care cuprind cadrul legal pentru întoarcerea muncitorilor români în aceste țări.

Senatorul gălățean Nicolae Marin (PRO România) susține că actualul guvern trebuie să găsească acum soluția de integrare în economia națională a celor întorși în țară în această perioadă.

„Trebuie să ne gândim foarte bine la relansarea sectorului economic românesc. Cei întorși săptămânile acestea în țară trebuie să vadă că și România le este aproape, iar Guvernul Orban este dator să găsească soluțiile cele mai bune pentru a-i determina pe aceștia să se integreze în economia noastră”, a precizat senatorul Nicolae Marin.

Acesta susține că deja se fac presiuni de către unele țări europene pentru ca muncitorii din România să se întoarcă în aceste țări pentru reluarea activității economice. Ambasadele străine fac demersuri pentru a aduce în atenția populației faptul că este nevoie de forță de muncă și lansează apeluri pe toate căile ca românii să revină la muncă.

„Actualul guvern se tot compară cu Italia sau Spania! Atunci ar trebui să se compare și la măsurile de protecție socială pe care aceste țări le-au luat, dar și la acele măsuri pentru salvarea propriilor economii. Se fac presiuni în Spania pentru ca muncitorii români să revină. Sunt recolte de zeci de miliarde de euro care riscă să rămână pe câmp”, a explicat senatorul gălățean.

„Trebuie să ne mișcăm rapid, decisiv și împreună. Dacă Guvernul va fi la fel de anemic și de ezitant în apărarea intereselor românilor, dezamăgirea cetățenilor nu va întârzia să apară. România are nevoie de forță de muncă. De ce să apelăm la muncitori pe care trebuie să îi aducem din alte țări, când noi avem oameni care sunt acum aici, în țară și care în mod sigur doresc să rămână aici. Cer Guvernului să elaboreze în regim de maximă urgență un cadru legal pentru a acorda facilități celor care s-au întors în țară și care doresc și mai apoi sunt integrați ca forță de muncă aici, în România. Este momentul să-i apreciem pe acești români, așa cum fac și alte țări și să îi determinăm să rămână în România. Ani de zile au trimis bani acasă! Acum este momentul ca noi să le acordăm toate facilitățile ca ei să rămână aici și contribuie la maxim la relansarea economică a țării și totodată să rămână alături de familiilor lor. România are potențial, produce și își poate relansa economia cu români”, adăugat senatorul Nicolae Marin.

(P)

Citit 5369 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 15:07