Marin Nicolae, senator PRO ROMÂNIA: Avem argumente suficiente pentru a trimite acasă un Guvern incompetent dacă PSD nu continuă blatul cu PNL

Marin Nicolae, senator PRO ROMÂNIA: Avem argumente suficiente pentru a trimite acasă un Guvern incompetent dacă PSD nu continuă blatul cu PNL
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

De-a lungul ultimelor săptămâni, PRO ROMÂNIA a susținut și votat atât în Camera Deputaților cât și în Senat toate moțiunile îndreptate împotriva miniștrilor cabinetului Orban, solicitând demiterea acestora. 

„Argumentele noastre pentru a susține și vota aceste moțiuni au la bază ineficiența unui Guvern care în vreme de pandemie și-a dovedit maximul de incompetență”, a precizat senatorul PRO ROMÂNIA, Nicolae Marin.

Economia României s-a prăbușit ducând la peste 420.000 de șomeri de la începutul lunii martie până la 1 iunie 2020, acest lucru reflectându-se, în scurt timp în scăderea nivelului de trai, creșterea excluziunii sociale și a sărăciei extreme.

Un punct important susținut de PRO ROMÂNIA în Parlament a fost creșterea alocațiilor pentru copii. Acești bani stau, de multe ori, la baza veniturilor unor familii, premierul Ludovic Orban găsind de cuviință, în locul aplicării legii de majorare a alocațiilor, să-i jignească pe români precizând că sumele reprezintă o „pomană”.

„Ultima moțiune susținută în Senatul României a fost cea prin care am cerut demiterea ministrului Muncii, care alături de colegul ei de Cabinet, ministrul de Finanțe, nu au găsit argumente pentru a aplica legea de majorare a alocațiilor, considerând de cuviință să declare că o vor ataca la Curtea Constituțională pentru că nu este prevăzută sursa de finanțare. Doamna ministru a Muncii trebuie să știe că bani pentru copii săraci ai României se pot lua de oriunde. Există copii care trăiesc în condiții de sărăcie de neimaginat, dar cred că cei care guvernează acum țara au pierdut legătura cu realitatea”, a mai spus senatorul Nicolae Marin.

La toate acestea se adaugă și nerespectarea Legii pensiilor, Guvernul Orban găsind de cuviință nu să crească veniturile pensionarilor, așa cum a aprobat Parlamentul, ci să le taie din pensii. Acestea trebuiau indexate, la 1 ianuarie 2020, cu rata inflației, adică 3,8% în anul 2019 și încă jumătate din creșterea salariului mediu brut, adică 13%. În schimb, actualul Guvern face această indexare de la 1 septembrie 2020, cu doar 3,3%, adică mai puțin decât rata inflației.

Am venit cu propuneri concrete și în ceea ce privește rezolvarea problemei pensiilor speciale și de serviciu, aflate la un nivel sfidător de mare, despre care Guvernul Orban una spune și alta face, astfel încât tăierea lor să nu se întâmple.

„Soluția noastră este una foarte simplă – impozitarea progresivă și o nouă reglementare mai echilibrată social pentru aceste categorii de pensionari privilegiați”, a menționat senatorul PRO ROMÂNIA, Nicolae Marin.

PRO ROMÂNIA a fost singurul partid din România care a venit cu set de 10 măsuri concrete pentru ieșirea din criza generată de pandemia de COVID-19. Țări dezvoltate din Europa le-au aplicat de foarte mult timp, în schimb, România, se afundă în lipsa măsurilor de orice fel pentru revenirea economică și socială.

„Pentru toată această ineficiență, dublată de incompetența miniștrilor, PRO ROMÂNIA se declară susținătoarea unei moțiuni de cenzură care să înlăture acest Guvern pentru evitarea unei catastrofe de natură economică și socială. Acest lucru poate fi posibil în condițiile în care PSD nu va continua, așa cum ne-a obișnuit, blatul cu PNL”, a concluzionat senatorul Nicolae Marin - candidatul PRO ROMÂNIA pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Galați.

(P)

Citit 1962 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iunie 2020 13:16