Cristian Dima, președinte ALDE Galați: Mai scăpăm vreodată de pandemie?

Cristian Dima, președinte ALDE Galați: Mai scăpăm vreodată de pandemie?
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Atunci când văd ce se întâmplă în țară în legătură cu pandemia de coronavirus îmi pare că nu mai scăpăm de ea. Am impresia că dacă ieșim din casă, atunci Guvernul PNL vine și ne spune că ne-am îmbolnăvit și că trebuie să ne impună noi restricții.

Guvernul Orban îmi dă senzația că joacă soarta României și din acest motiv au fixat ca prioritate jocurile de noroc și nu economia în ansamblu. Probabil, îmi imaginez eu, că după ce ziua joacă soarta românilor la ruletă, noaptea se odihnesc în sălile de jocuri.

Deschiderea sălilor de jocuri, subiectul care a creat o mare vâlvă. Mie unul mi se pare că e o bătaie de joc la adresa noastră, a celor care am stat în casă cuminți, care am respectat regulile. Asta a făcut Guvernul Orban: și-a bătut joc de toți oamenii care au respectat regulile în această perioadă.

Haideți să o analizăm puțin: nu pot merge oamenii la teatru, dar se pot duce în sălile de jocuri? După mintea Guvernului Orban, unde s-ar respecta mai bine regulile de distanțare? În sălile de jocuri sau la teatru? Așa, după mintea lui Ludovic Orban de om care a ajuns să conducă un Guvern, o țară.

Nu vreau să pară că fac vreo pledoarie elitistă, dar ori dai drumul la toată economia, ori nu dai drumul deloc.

Referitor la aceste săli de jocuri, mie îmi pare că au contat mai mult pentru Guvernul PNL decât domenii esențiale precum economia, educația sau sănătatea. Îmi dă impresia Guvernul PNL că joacă repornirea economiei la ruletă.

Din tot haosul guvernamental, un lucru bun a ieșit: au dat drumul la slujbele în biserică. Măcar mesajul acesta din partea românilor l-au înțeles Șică Mandolină și Guvernul lui de incapabili.

Trec de la sălile de jocuri la alt subiect demn de cascadorii râsului. Au zis cei din Guvernul Orban că redeschid grădinițele și creșele, dar nu au făcut norme. După aia au încropit niște norme repede și au picat iar de fraieri. De ce? Pentru că normele făcute pe genunchi au încurcat toți administratorii de grădinițe și creșe, astfel încât oamenii nu mai înțeleg nimic.

În loc să se ocupe acum doar de efectele crizei economice, Guvernul PNL stă și face reguli de funcționare pentru grădinițe, creșe, săli de noroc, biserici etc. Oare nu trebuiau să facă aceste lucruri încă din perioada stării de urgență? Zic și eu. Dacă le făceau de acum o lună sau două, poate că nu erau atât de proaste ca acum.

Cât despre starea de alertă...totul pare că devine o glumă! Nu vorbesc eu despre ce se întâmplă din punct de vedere medical. Dar pare că Guvernul PNL duce pandemia în derizoriu prin toate măsurile sale. La noi nu merg testările în masă. Nu știu de ce, pentru că nu ne spune nimeni. La noi imediat crește numărul de îmbolnăviri dacă ieșim din casă. În stilul ăsta e cam imposibil să o terminăm cu pandemia. Ce facem? O târâm așa până apare un vaccin? Mi se pare dezastruoasă situația asta pentru că se duce de râpă economia, la fel și locurile de muncă. 

Așadar, concluzia e una singură: fie Guvernul PNL se trezește și ia măsurile necesare pentru a reveni la normalitate fără a pune interesele politice deasupra intereselor românilor, fie lasă locul liber și își recunosc incompetența! Alegerea e simplă.

(P)

Citit 2748 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2020 19:50