2.000 de oameni l-au urmat pe Eugen Durbacă la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)

2.000 de oameni l-au urmat pe Eugen Durbacă la Partidul Puterii Umaniste (social-liberal)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Deputatul Eugen Durbacă a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, motivele pentru care a ales, împreună o mare parte din echipa lui, să treacă la Partidul Puterea Umanistă (social-liberal). Parlamentarul crede că, prin calitatea oamenilor, PPU (social-liberal) va reprezenta un partid puternic pe eşichierul politic, care va avea un cuvânt greu de spus, şi la alegerile locale, şi la cele parlamentare.

„Începând de luni, eu şi o bună parte din echipa mea am hotărât să trecem la Partidul Puterea Umanistă (social-liberal), plecând de la Pro România. Am analizat foarte bine această plecare, şi cei care am făcut acest pas am considerat că e un lucru bun, mai ales că în majoritate cei care am trecut la PPU am fost membri ai Partidului Umanist, devenit apoi Partidul Conservator, şi care apoi s-a transformat în ALDE”, a declarat Eugen Durbacă. Politicianul a dezvăluit că, din 51 de organizaţii zonale din municipiul Galaţi, i s-au alăturat 32. Asta înseamnă aproximativ 2.000 din cei 2.500 de membri pe care îi avea Pro România. În judeţ, până în prezent şi-au manifestat dorinţa de a fi alături de Eugen Durbacă un număr de 14 organizaţii totale sau parţiale, dar vor mai veni şi altele.

„Pe lângă organizaţii, vin o serie de oameni în plus. De exemplu, într-o localitate, trei consilieri au depus adeziune la noi şi vom avea organizaţie mai puternică decât am avut. Foşti membri ai Partidului Conservator au venit din proprie iniţiativă când au auzit că s-a refăcut echipa”, a dezvăluit Durbacă.

„Acestea sunt convingerile mele”

Întrebat de jurnalişti, Eugen Durbacă a declarat că Victor Ponta, liderul naţional al Pro România, i-a telefonat de două ori după ce a aflat că a părăsit partidul: „Mi-a spus că-i pare rău şi că, probabil, vom lucra împreună. Nu ştiu la ce s-a referit dumnealui, dar convingerile mele sunt acestea. Eu am fost aproape 20 de ani în Partidul Umanist şi Partidul Conservator, iar convingerile mele de atunci au rămas aceleaşi.

Am fost solicitat să trec la Partidul Liberal şi am refuzat. Convingerile mele nu sunt compatibile cu formaţiunea respectivă, ci cu statutul şi programul Partidului Umanist. De altfel, structura organizatorică de la Partidul Umanist şi Partidul Conservator s-a menţinut şi la ALDE, şi la Pro România, şi o am acum în faţă. Avem un alt chef de muncă pentru că ne-am întors acasă. La fel spun şi colegii mei! Muncim de plăcere, cu toate că şi la celelalte partide am făcut treabă”, a precizat politicianul.

500 de tineri, alături de Eugen Durbacă

Alături de Eugen Durbacă, în conferinţa de presă, a stat Alina Maria Strat, preşedinta organizaţiei de tineret: „În 2019, am avut onoarea de a conduce prin preşedinţia echipei de tineret a Pro România, o echipă de 500 de tineri frumoşi, o echipă cu care m-am alăturat acestei formaţiuni, PPU, este echipa pe care o considerăm cea mai apropiată de convingerile, de principiile, de idealurile noastre, şi suntem ferm convinşi că este cea mai bună alegere. Invit şi alţi tineri dornici de implicare în viaţa politică să ni se alăture”, a spus Alina Strat.

Săptămâna viitoare, Eugen Durbacă va prezenta într-o conferinţă de presă noua formulă a conducerii PPU (social-liberal) la Galaţi. Chiar dacă timpul rămas până la alegerile locale este scurt, politicianul speră că, prin calitatea oamenilor, PPU (social-liberal) va reprezenta un partid puternic pe eşichierul politic, şi va avea un cuvânt greu de spus şi la alegerile locale, şi la cele parlamentare.

Citit 4855 ori Ultima modificare Vineri, 26 Iunie 2020 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.