ALDE Galați susține campania ”Light It Blue” în semn de respect faţă de cei din linia întâi a luptei împotriva COVID-19!

ALDE Galați susține campania ”Light It Blue” în semn de respect faţă de cei din linia întâi a luptei împotriva COVID-19!
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Eroii acestei stări excepționale prin care trecem sunt toți cei care au continuat să își facă treaba, care au ținut lucrurile în mișcare, de la cadrele medicale, pompieri, forțe de ordine, care au fost în prima linie, până la lucrătorii din supermarketuri, cei care au făcut posibilă asigurarea hranei pentru noi toți, muncitori în construcţii, şoferi etc. dar şi din celelalte domenii de activitate esenţiale care nu şi-au suspendat activitatea. Față de ei trebuie să ne arătăm recunoștința și respectul. Ei au fost în linia întâi a luptei duse cu coronavirus.

ALDE Galați se alătură campaniei „Light It Blue” pentru a-și exprima recunoștința și respectul față de toți cei care au luptat zi de zi împotriva COVID-19, pentru a salva viețile oamenilor, pentru a se asigura că avem toate cele necesare în această perioadă grea. ALDE Galați și artistul Roland Pangrati le dedică, în semn de recunoștință, lucrarea de artă urbană realizată de renumitul artist gălățean. Proiectul de artă urbană susținut de ALDE împreună cu Roland Pangrati conține trei picturi expuse în culoare albastră, simbol al recunoștinței, sub numele „Make it blue”. Pictura din stânga imaginii atașate se intitulează „The sound of the light” și a câștigat locul 1 în cadrul concursului „Valsul Dunării în culori” organizat de Muzeul de Artă Vizuală Galați în 2019.

Campania „Light It Blue” a pornit din Marea Britanie și dorește să transmită recunoștință și respect pentru cadrele medicale și tuturor celor care au luptat să salveze vieți prețioase în lupta împotriva COVID-19. Această mișcare s-a răspândit în toată lumea, iar în Galați ea este adusă în atenția gălățenilor de Roland Pangrati și este susținută de ALDE.

Roland Pangrati este un artist născut în Galați, fiind unul dintre puținii maeștri contemporani în stilul de pictură Nihonga, din Japonia, ce are o tradiție îndelungată de 100 de ani. El este un artist cunoscut pentru modul în care îmbină abstractul minimalist expresionist cu tehnicile de pictură japoneze.

(P)

Citit 5124 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2020 11:14