Cristian Dima, președinte ALDE Galați, mesaj către guvernanți și liderii PNL și PMP: ucideți poporul cu incompetența voastră!

Cristian Dima, președinte ALDE Galați, mesaj către guvernanți și liderii PNL și PMP: ucideți poporul cu incompetența voastră!
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Sloganul preferat de foarte mulți tefeliști în ultimii ani a fost: corupția ucide. Însă, nu doar corupția ucide. Incompetența este cauza principală a decesului multor români. Vorbesc despre o incompetență venită din partea celor care ne conduc.

La Galați situația este una extrem de gravă. Trebuie să recunoaștem acest lucru. Spitalul județean este un focar, numărul de infectări crește zilnic. Se întreabă cei din conducerea PNL Galați, stângaciul senator, cum a fost posibil ca virusul să intre în spitalul județean. Mai mult, președintele PNL Galați scoate capul în lume și atacă conducerea CJ pentru situația de la spital. Ce ridicol! Tocmai el, care face parte din conducerea lărgită PNL vorbește despre aceste lucruri? De parcă virusul ar bate la ușă ca să îl lași înăuntru. Spitalul are unitate de urgențe, la spital vin oameni cu diverse afecțiuni, medicii merg și ei acasă, nu sunt izolați în spital. Dacă ar fi fost toată lumea testată, atunci poate că lucrurile erau cunoscute.

Faptul că la noi totul s-a întâmplat reactiv s-a văzut în acțiunea Guvernului condus de Ludovic Orban și din partea reprezentanților săi în teritoriu. Atât cei din PNL, cât și cei din PMP (partenerii lor de guvernare națională și locală) habar nu au ce trebuie făcut într-o situație de criză. Atunci când ai în funcții de conducere tot felul de incompetenți, nu ai la ce să te aștepți. Și pandemia ne-a lovit. Neavând soluții, liderii PNL au decis să ne țină 2 luni în case, iar în acest context evident că virusul nu s-a răspândit cu repeziciune. Însă, în momentul în care oamenii au început să se miște, să umble, tu Guvern trebuia să ai totul pregătit. Nu i-am auzit pe liderii PNL și PMP din Galați având păreri atunci. Nu aveau curaj și, mai grav, habar nu aveau ce să zică!

Poate că această situație, în care să trebuiască mai multe locuri la terapie intensivă, putea să fie prevenită dacă cei din conducerile PNL și PMP puneau în funcții publice oameni pregătiți. Și ajung la partea ce ține de incompetența acestor guvernanți. Au făcut achiziții de sute de milioane de euro, bani care au ajuns în pușculițele prietenilor de partid, au făcut împrumuturi de zeci de miliarde de lei. Banii aceștia puteau fi folosiți cu cap. Dacă în fiecare județ erau achiziționate unități mobile de terapie intensivă, precum cea adusă la Galați de SMURD, atunci erau suplimentate paturile de ATI, iar toți cei care aveau nevoie puteau fi tratați fără probleme, iar unele spitale nu ar fi fost în stadiul de a colapsa.

Apoi, se tot vorbește de legea carantinei, de faptul că sunt oameni care au plecat din spitale și care nu pot fi monitorizați. Dacă Guvernul PNL ar fi încercat să găsească și soluții, nu doar măsuri prin care să îngrădească drepturile și libertățile românilor, atunci că ar fi găsit și variante. Una ar fi fost aceea de a achiziționa holtere. De ce erau benefice? Pentru că monitorizau și temperatura. Practic, în momentul în care temperatura persoanei creștea, salvarea putea să plece imediat. Cu holterele, bolnavul infectat cu Covid-19 era în permanență monitorizat.

Se dau de ceasul morții cei din Guvern că apar focare în mai multe zone ale țării. Da, era firesc să se întâmple așa, chiar și cu respectarea regulilor. Dacă totul era însă gândit de către cei care guvernează, dacă oamenii ar fi fost informați cum trebuie, probabil că lucrurile nu ar fi escaladat cu repeziciune. Vezi cazul altor state europene.

De la începutul acestui an am traversat o perioadă pe care nu mă gândeam vreodată că o vom trăi nici în cele mai rele coșmaruri. În tot acest climat de incertitudine, de nesiguranță, de pericol pentru viața cetățenilor, era nevoie ca cei care guvernează să aibă o viziune foarte clară asupra lucrurilor. În mod firesc trebuia să fie pus la punct, împreună cu specialiștii, un plan de acțiune. Totul trebuia gândit pe termen lung, nu de pe azi pe mâine.

Dar pentru ca toate astea să se întâmple ai nevoie de oameni bine pregătiți, nu niște băgători în seama precum cei din conducerea PNL Galați și PMP Galați. Ai nevoie de lideri cu viziune, lideri pregătiți, care să vină cu soluții. Guvernul PNL duce lipsă, iar din cauza incompetenței celor care ne guvernează, tot mai mulți români își pierd viețile.

(P)

Citit 2693 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2020 15:21