Studenții mediciniști din Galați au început voluntariatul în spitalele Covid

Studenții mediciniști din Galați au început voluntariatul în spitalele Covid
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Aproape 60 de studenți de la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și-au început voluntariatul în cadrul spitalelor Covid din Galați și Brăila. Înscrierea lor s-a făcut direct prin DSP, au fost acceptați și sunt deja implicați efectiv în actul medical. Au fost acceptați studenții care sunt în ani clinici, de la anul patru în sus.

„Voluntarii noștri au dreptul să funcționeze, temporar, pe postul de asistenți medicali. Oricum, în perioada asta, ei ar fi trebuit să aibă stagii clinice. Înainte erau învățăcei, studenți, adică venea coordonatorul de stagiu, se duceau la patul bolnavului, prezentau cazul etc. Acum fac mai mult de atât. Fac și activitate de asistent medical, la un nivel superior, pentru că o parte din ei sunt în ani terminali și au o pregătire adecvată pentru a participa și a susține sistemul sanitar, care este suprasolicitat. De aceea, ajutorul acesta din partea unor persoane calificate este unul de foarte bun augur”, a declarat rectorul Georgescu.

Acesta consideră că voluntariatul este de apreciat, pentru că studenții fac și un serviciu societății, bolnavilor, pacienților, și în același timp se și perfecționează profesional.

(P)

Citit 3741 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2021 15:23