Management administrativ performant la Tecuci!

Management administrativ performant la Tecuci!
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Alegerile locale din anul 2020 l-au adus în fruntea administrației locale a orașului Tecuci pe liberalul Lucian Costin, unul dintre cei mai tineri primari din județul Galați. Votat de 4730 de tecuceni, Lucian Costin a preluat mandatul de primar de la Cătălin Hurdubae, membru  PSD, clasat abia pe poziția a treia în ierarhia opțiunilor alegătorilor. Deși aflat într-o poziție accentuat incomodă, în raport cu structura Consiliului Local Tecuci, dominată de PSD și de UITP, tânărul primar a dovedit, chiar de la începutul mandatului său, dinamism, perseverență și mai ales curajul de a găsi și de a aplica soluții concrete la problemele cetățenilor. În cele trei luni care s-au scurs de la învestirea sa, liberalul Lucian Costin a dovedit că este posibil ca o administrație locală atentă la nevoile oamenilor, implicată direct în viața acestora, mai cu seamă în condiții de pandemie, să funcționeze în acord cu întreaga comunitate. Așa se face că, atunci când s-a hotărât închiderea piețelor, a găsit soluția sporirii cantității de aer circulant în interior și a lăsat comercianții la locurile lor. A mobilizat, apoi, poliția locală, pentru păstrarea normelor de siguranță sanitară obligatorii, și a verificat, vizitând piețele, respectarea acestora. În contextul crizei pandemice, primarul Tecuciului a pus la dispoziția Serviciului de Ambulanță trei autoturisme, pentru a grăbi ritmul testărilor Covid la domiciliu – în folosul imediat al cetățenilor - și un container, pentru personalul medical implicat în această operațiune. Mai mult, a identificat rapid surse de finanțare – colaborând cu o fundație și două firme din Tecuci -, și a dotat Spitalul de Pediatrie din localitate cu un EKG și cu un defibrilator. Urmează să se achiziționeze și un ecograf. De asemenea, un aparat de testare Covid PCR – Real Time a fost obținut ca urmare a colaborării dintre neobositul edil șef al Tecuciului și Consiliul Județean Galați.

În plină epocă a informatizării, primarul Tecuciului a reușit ceea ce edilii anteriori nu au crezut de cuviință să facă – simplificarea serviciilor și a activității administrației locale concretizată, de exemplu, în posibilitatea ca cetățenii să își achite taxele și impozitele online. Foarte activ pe pagina sa oficială de facebook, în legătură permanentă cu cetățenii, Lucian Costin se dovedește a fi atent și chiar empatic în raport cu problemele curente sau cronicizate ale acestora. Fie prin răspunsurile date solicitărilor, doleanțelor sau comentariilor transmise prin intermediul internetului, fie direct, dialogând cu oamenii și ascultându-le propunerile, sugestiile ori păsurile. Conectat la viața comunității, primarul liberal știe să asculte toate vocile acesteia, imprimându-i ritmul modernizării obligatorii, desfășurând proiecte pentru pensionarii orașului sau monitorizând cu rigurozitate activitatea firmelor de salubritate, deszăpezire ori de reabilitare a șoselelor arondate Tecuciului.

Tot lui Lucian Costin i se datorează propunerea de înființare Parcului Industrial Tecuci, ale cărui avantaje – crearea de locuri de muncă, investiții în industrie, servicii, dezvoltare tehnologică, sprijin pentru întreprinderi – sunt evidente. Ideea primarului liberal a fost respinsă, pe considerente exclusiv politice, de către consilierii PSD și UITP din Consiliul Local.

Edilul șef al Tecuciului arată, astfel, cum funcționează un management administrativ performant și forța reală a resursei umane profesioniste a liberalilor gălățeni.

(P)

Citit 6068 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 17:01