Comunicat de presă

Comunicat de presă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Vârlezi - Tg. Bujor – Umbrărești – Viile – Fârțănești – Foltești (DJ 242)”

Unitatea Administrativ Teritorială Județul Galaţi, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Vârlezi - Tg. Bujor – Umbrărești – Viile – Fârțănești – Foltești (DJ 242)”, cod SMIS 117825, finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totală a proiectului a fost de 74.758.835,37 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 58.934.879,15 lei.

Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea gradului de accesibilitate a orașului Târgu Bujor și a comunelor Vârlezi, Măstăcani, Fârțănești și Foltești situate în proximitatea rețelelor TEN-T – drum european E 581 și drum european E 87 prin modernizarea drumului județean DJ 242, perioada de implementare a proiectului fiind de 75 luni, respectiv de la data de 26.02.2015 până la data de 02.05.2021.

În cadrul proiectului au fost reabilitați și modernizați 30,7 km de drum judeţean ce cuprind inclusiv lucrări la terasamente, podeţe şi poduri, amenajare piste pentru biciclişti și stații de transport public, precum şi măsuri pentru protecţia mediului.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 242 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul județean DJ 242 a căpătat integral un profil modernizat, fapt ce oferă un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Evenimentul de închidere oficială a proiectului va avea loc în data de 19.04.2021, ora 11:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Galați din strada Eroilor, nr. 7 și are drept obiectiv informarea corespunzătoare a participanților cu privire la rezultatele proiectului. La eveniment vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean Galați, ai partenerilor – UAT Vârlezi, UAT Tg. Bujor, UAT Fârțănești, UAT Foltești, ai finanțatorului, precum și mass-media locală și regională.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Camelia Epure, manager de proiect, director executiv, Direcția Programe, Consiliul Judeţean Galaţi, telefon/fax: 0236 302 526, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

(P)

Citit 3934 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 20:37