Transporturi navale. Creștere a traficului de mărfuri prin porturile CN APDM Galați

Transporturi navale. Creștere a traficului de mărfuri prin porturile CN APDM Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prin porturile din Galați, Brăila și Tulcea gestionate de CN Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați au tranzitat, în primul trimestru al acestui an, 848 de nave (133 nave maritime, 715 nave fluviale), traficul total de mărfuri fiind de 2.077.758 tone, față de 1.994.265 de tone în aceeași perioadă a anului trecut.

Demn de remarcat este că, deși efectele pandemiei se resimt inclusiv la nivelul transporturilor navele, trendul a fost, totuși, unul în ușoară creștere la nivelul porturilor administrate de CN APDM Galați.

”Anul 2020 a fost unul dificil din punct de vedere economic prin simplul fapt că multe domenii au fost afectate de pandemia de COVID-19, însă,  împreună cu operatorii portuari am reușit prin măsurile luate să depășim traficul angajat la începutul anului. Chiar daca în volumele de mărfuri  din sectorul fluvial și maritim se observă fluctuații,  în primul trimestru al anului 2021, în porturile administrate de CN APDM SA Galați, traficul general a înregistrat o creștere cu 1,68 la sută față de anul trecut, cu toate că operarea cerealelor nu a fost încă demarată.

Faptul că anul 2021 se anunță a fi prolific din punct de vedere agricol, ne determină să fim optimiști că și în acest an vom depăși traficul angajat”, a precizat Alexandrul Gabriel Șerban, directorul general al CN APDM Galați.

Pe categorii de transporturi navale, în primele trei luni ale acestui an, traficul fluvial a fost predominant, cu un total de 1.418.469 tone marfă, în timp ce traficul maritim a fost de 609.289 tone marfă.

(P)

Citit 1951 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 18:04