Deputatul Viorica Sandu acuză Guvernul de dezinteres pentru pâinea românilor

Deputatul Viorica Sandu acuză Guvernul de dezinteres pentru pâinea românilor
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Deputatul PSD de Galaţi Viorica Sandu atrage atenţia, într-o declaraţie politică, asupra incompetenţei actualei puteri, din cauza căreia am ajuns să importăm aluat congelat, deşi avem cea mai mare recoltă de grâu din Europa.

Culturile anului 2021 plasează fermierii din România pe poziţia de lideri la grâu, orz şi rapiţă. Înregistrăm cea mai mare producţie de la data aderării României la Uniunea Europeană, însă România exportă grâu şi importă aluat congelat, probabil chiar din acelaşi grâu.

Poate pentru că premierul nu mănâncă pâine, de aici dezinteresul pentru pâinea românilor, al cărei preț a crescut cu 5%. Florin Cîțu ține la siluetă poate, dar ca prim-ministru care conduce guvernul unei ţări cu peste 18 milioane de mâncători de pâine, când vorbeşte de inflaţie şi vede că preţul pâinii a crescut, ar trebui să îl intereseze cât costă o pâine.

Există un "coş de consum" al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, unde primele cinci produse sunt: "făină", "mălai", "pâine", produse de franzelărie", "paste făinoase". De ce? Pentru că, fiind cele mai ieftine, sunt și cele mai consumate. Pentru că astea sunt temelia alimentației pentru oamenii săraci, iar majoritatea românilor sunt săraci, din păcate, şi mănâncă pâine multă, chiar dacă nu e bine.

Cei 1% din populație, cei care suscită atenția premierului, nu duc poate grija zilei de mâine, dar ceilalți 99% trăiesc de pe o zi pe alta, afectați de scumpirea pâinii, energiei electrice, gazelor.

Demult a făcut actuala putere dovada habarnismului și incompetenței membrilor săi, dar cel mai revoltător este cinismul cu care pozezi în empatic cu populația săracă a României și spui, ca ministru al Muncii, că salariul minim este prea mic, dar va creşte când va fi creştere economică, în vreme ce prim-ministrul anunță creșteri economice record", subliniază Viorica Sandu, cea mai activă reprezentantă a gălăţenilor în Parlamentul României.

P

Citit 2311 ori Ultima modificare Vineri, 27 August 2021 17:10