Măsuri sociale obligatorii pentru viitorul guvern

Măsuri sociale obligatorii pentru viitorul guvern
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

În perspectiva intrării la guvernare, Partidul Social Democrat (PSD) are trei măsuri obligatorii pentru viitorul Executiv, care sunt nenegociabile. Acestea se adresează categoriilor sociale lovite cel mai puternic de creșterea galopantă a prețurilor: familiile cu mulți copii, angajații cu venituri mici (mai ales din zona privată) și pensionarii care în medie câștigă 1.600 de lei.

În opinia deputatei PSD Viorica Sandu, aceste trei categorii nu pot face față majorărilor uriașe ale prețurilor la energie, căldură, alimente și medicamente. „Este o protecție socială necesară în acest moment critic în care se află România. Cele trei măsuri urgente și nenegociabile ce vor fi impuse de PSD prevăd: creșterea pensiilor, prin majorarea punctului de pensie cu 11% începând cu 1 decembrie 2021; creșterea alocațiilor pentru copii, de la 214 la 300 de lei, pentru copiii între 2 și 18 ani, și de la 427 la 600 de lei, pentru copiii mai mici de 2 ani și pentru cei cu dizabilități; creșterea salariului minim de la 2.300 la 2.550 de lei”, a declarat reprezentanta Galaţiului în Camera Deputaţilor.

„Pentru aplicarea acestor măsuri, există bani la bugetul de stat, pentru că, pe fondul inflației, veniturile la bugetul de stat au crescut cu 40 miliarde de lei. Creșterile de prețuri au generat majorarea sumelor colectate la buget şi este absolut necesar ca o parte din aceşti bani să ajungă în buzunarul celor mai vulnerabile categorii sociale”, a subliniat deputata Viorica Sandu.

P

Citit 4517 ori Ultima modificare Vineri, 12 Noiembrie 2021 10:36