Sancțiuni după incendiul de la Balta Lozova

Sancțiuni după incendiul de la Balta Lozova
Sursa foto: Garda de Mediu Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Comisarii de mediu gălățeni și reprezentanții ISU Galați au efectuat o acțiune comună de control în zona Bălții Lozova, situată pe teritoriul administrativ al comunei Schela, ca urmare a incendiului care a avut loc în data de 12 februarie. La data controlului a fost identificată o suprafață de vegetație (stuf) incendiată, de circa 2 ha, și o altă suprafață incendiată, de circa 33 ha, în imediata apropiere a Bălții Lozova. De asemenea, s-au observat urme de incendiere a deșeurilor în zona platformei amenajate de compostare a comunei Schela, conform unui comunicat al Gărzii de Mediu Galați.

"Pentru UAT Schela, au fost stabilite măsuri de eliminare a depozitărilor necontrolate de deșeuri identificate și predarea acestora către operatori economici autorizați, montarea de plăcuțe avertizoare cu privire la interzicerea depozitărilor tuturor categoriilor de deșeuri, interzicerea incendierilor deșeurilor, precum și de transmitere a unor informații cu privire la incendiul din 12 februarie", informează Garda de Mediu Galați.

Comisarii de mediu au aplicat sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția mediului și regimul deșeurilor.

Citit 1409 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Martie 2022 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.