Fost student al Facultății de Automatică și Calculatoare din Galați, managerul uneia dintre cele mai mari companii de web hosting din România

Fost student al Facultății de Automatică și Calculatoare din Galați, managerul uneia dintre cele mai mari companii de web hosting din România
Evaluaţi acest articol
(43 voturi)

Ai putea oricând să te plimbi pe străzile înguste ale Galațiului și să nu știi pe lângă ce oameni faini treci. Vrem să facem acest detaliu suficient de cunoscut atât pentru gălățeni, cât și pentru oamenii din toată țara. Un gălățean care a fost student al Facultății de Automatică și Calculatoare din Galați este acum managerul unei dintre cele mai mari companii de web hosting din România, ceea ce nu poate decât să ne bucure extrem de tare.

Am reușit să vorbim câteva minute cu Lucian, timp în care noi ne-am comportat exact ca niște reporteri, discuție la care Lucian probabil s-a simțit exact ca la un interviu. Uite ce am aflat de la el.

Spune-ne câteva lucruri despre tine și pasiunea pentru tehnologie

Tehnologia a fost mereu parte din rutina mea zilnică. Dar, într-un fel sau altul, am fost întotdeauna deranjat atunci când tehnologia nu făcea altceva decât să promită eficiență, însă îmi oferea un proces ce doar îngreuna activitatea.

Până într-o zi când asta mi-a oferit o motivație suplimentară și mi-am propus să ofer un serviciu care să nu pună deloc dificultăți nimănui. Nu a fost deloc ușor să găsesc o cale prin care utilizatorii de servicii online să aibă acces la un serviciu de web hosting care să le asigure o garanție a funcționalității.

După ce am găsit o rețetă de succes, am lansat Sitebunker. O platformă unde principalul serviciu pe care îl oferim este găzduirea web. Un serviciu care s-a dovedit a fi tot mai necesar, tot mai vital și tot mai important pentru afacerile care se lansează în mediul online.”

Cât de importantă este găzduirea unui website?

Având în vedere că un serviciu de găzduire poate oricând să îți propulseze afacerea în top sau să o coboare imediat pe ultimul loc, găzduirea este mai importantă decât ar putea crede orice antreprenor la început de drum.

Un serviciu de găzduire web hosting îți garantează funcționalitate, siguranță, securitatea datelor utilizatorilor care accesează orice website și evident, asigură orice afacere online că poate funcționa non-stop.”

Care au fost provocările cu care te-ai întâlnit când ai făcut primii pași în această lume?

Principala provocare pe care am avut-o pentru foarte mult timp a fost lipsa de informație. Pentru că detaliile importante legate de serviciile de hosting din România nu erau aproape deloc dezbătute și pentru că un serviciu premium nu era oferit aproape de nicio companie, a fost nevoie să căutăm informație.

Nu este o rușine faptul că am vorbit cu foarte mulți furnizori din străinătate, că am vrut să aducem tehnologie și pe teritoriul României și că ne-am inspirat de unde companiile de hosting ofereau pachete incredibil de accesibile, cu toate că tehnologia era de domeniul viitorului. Deci informația a fost principala dificultate. Nu știam ce știu românii despre aceste servicii și cum să o simplificăm suficient de mult pentru a fi înțeleasă mai bine.

Din nefericire, foarte multe companii și afaceri din România au învățat prin calea cea mai grea ce înseamnă calitatea unui serviciu de găzduire. Când website-ul tău este offline pentru mai mult de 2 zile din cauza unui serviciu precar, poate chiar a pierdut câteva sute de vânzări, nu este un lucru simplu de acceptat. Astfel, antreprenorii au căutat un serviciu premium.”

Ce înseamnă pentru tine servicii de web hosting de calitate?

Înseamnă, în primul rând, un support tehnic rapid, prompt care poate rezolva absolut orice situație pe care o are un client, la orice oră. Necesită servere de ultimă generație cu uptime bun, de peste 99%, ce ajută la încărcarea rapidă a website-urilor.

Importante mai sunt și următoarele aspecte: să fie un hosting intuitiv și ușor de folosit, securitatea sporită a acestuia (protectie DDoS, WAF și firewall), arhitectură de networking redundantă cu trasee de fibră diferite cu generator, ups-uri și sistem de climatizare redundant N+1.”

Câți clienți ai la nivel local sau regional? Știu gălățenii că au un provider de Hosting chiar la ei în oraș?

Numărul de clienți locali este într-o continuă creștere pe măsură ce noi îmbunătățim serviciile pe care le oferim. Totuși, mulți dintre gălățeni nu știu de existența unui provider de hosting chiar la ei în oraș, de aceea, considerăm că prezența, dar și recunoașterea la nivel local este imperios necesară. În ultimii 5 ani am încercat să construim colaborări cu mai mulți provideri de internet, capacitate de stocare mai mare, servere mai multe, protecția este din ce în ce mai bună, serviciile de suport sunt acum disponibile 24/24, iar stocarea pe servere cu SSD ultrarapide de tip NVMe (de ultima generatie) a fost o inovație pe care o întâlnim destul de rar chiar și în România.”

Concluzie

După discuția cu Lucian și micile secrete pe care ni le-a împărtășit, am înțeles că într-o secundă, un serviciu nu foarte bun de hosting poate să te coste întreaga afacere, iar unul ce oferă pachetul complet îți va ține afacerea și clienții în completă siguranță.

Serviciile pe care le oferă compania lui Lucian, SiteBunker, le puteți vedea direct pe website-ul www.sitebunker.ro.

(P)

Citit 13446 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2022 14:53