Cu copilul la cumpărături

Cu copilul la cumpărături
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ideea de a merge la cumpărături alături de copil poate fi uneori o provocare, dar dacă setezi de acasă niște reguli simple, care se transformă în rutină, nu vei întâmpina probleme și poate fi chiar distractiv.  Iată câteva sfaturi pentru a face față cu brio acestei aventuri și pentru a ști la ce să se aștepte ori de câte ori veți face asta:

1.      Învață-l să vorbească pe un ton calm cu un volum normal în magazin pentru a nu deranja alți cumpărători, explicându-i că atunci când merge în parc este mai potrivit să se manifeste folosind vocea mai ridicată.

2.      Este bine să rămână lângă tine pe toată perioada vizitei la magazin și să meargă normal, nu să alerge sau să țopăie. Altfel, se poate răni și poate să facă asta și altor persoane sau chiar, într-o situație de nedorit, se poate pierde.

3.      O altă regulă importantă este aceea că nu are voie să atingă nimic. Unele obiecte pot cădea și se pot sparge. De exemplu, dacă mergi într-un magazin cu ceasuri de barbati, și vrei să vezi un model, spune-i că nu este voie să-l ia de pe masă, pentru că se poate zgâria și că reprezentantul de vânzări folosește mănuși speciale pentru a-l manevra. În schimb, îți poate arăta ce i se pare interesant și îi puteți cere părerea când discutați despre ceva anume.

4.      Ca să nu pici în capcana de a cumpăra prea multe jucării sau dulciuri, trebuie să știe de acasă că are voie să aleagă doar un singur item din cele două categorii. Este o idee bună pentru a evita un tantrum care va atrage toate privirile asupra voastră.

5.      Atunci când mergi să cumperi, de exemplu, o pereche de adidasi copii alegeți împreună, ca să fie în primul rând pe placul lui. Dacă este de vârstă mai mică arată-i mai multe variante care se închid cu sistem velcro. Acestea sunt mult mai ușor și rapid de folosit, iar pe cei care se leagă cu șireturi să îi cumperi după ce a învățat să facă singur legăturile. Pentru a te asigura că se potrivesc și sunt confortabili, probează-i având șosete și stând în picioare. Verifică să fie suficient spațiu, atât în lungime, cât și în lățime, iar pentru asta ia în calcul aproximativ un centimetru în plus în lungime, mai ales că piciorul copilului crește foarte repede. Evită modelele rigide, cu cusături care pot lăsa urme dureroase pe piele. Și, nu în ultimul rând optează pentru un model care îmbracă bine călcâiul, fără să strângă, care susține glezna, oferind astfel stabilitate. Neapărat talpa trebuie să fie flexibilă pentru a nu deforma mersul natural care este în formare.

(P)

Citit 950 ori Ultima modificare Joi, 28 Aprilie 2022 14:51